מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותמעשים טובים תורמים לבריאות

מעשים טובים תורמים לבריאות

מחקר מוכיח: תעשו מעשה טוב בשביל אחרים כל יום וזה יעשה לכם טוב לבריאות


מעשים טובים כמו עזרה לשכן בגינון מפחיתים לחץ ומחזקים ביטחון עצמי (צילום: אתר panthermedia)
מעשים טובים כמו עזרה לשכן בגינון מפחיתים לחץ ומחזקים ביטחון עצמי (צילום: אתר panthermedia)

 

אנשים שעוסקים בפעילות צדקה ומעשים טובים אחרים כמו סיוע לשכן בעבודות הגינה, חווים פחות כעס ומתח ומרגישים חיוביים יותר ובעלי ביטחון עצמי גבוה יותר. כך מצא מחקר חדש.

 

חוקרי ה- Mindlab מדדו רמות לחץ ורגשות אחרים בקרב קבוצת גברים ונשים שעשו מעשים חיוביים במשך תשעה ימים.

 

הנחקרים שהיו בגילאי 18-55, התבקשו לצאת לקהילה המקומית ולבצע מעשים טובים פשוטים ורנדומאליים לבחירתם במשך תשעה ימים. המעשים כללו לדוגמא נתינת כסף לאדם שהיה צריך לשלם על חניה ולא היו לו מטבעות למכונה, צביעת גדר של שכן, ניקיון של מרתף של שכנים או טיפול בענייניהם של חברים שהיו בחופשה.

 

לפני ואחרי הניסוי, בוצעה סדרת ניסויים ובדיקות מעבדה על כל אחד מהנחקרים שכללה מדידת רמות לחץ, קצב לב והערכות פסיכולוגיות.

 

הממצאים מראים כי קיימת אמת מדעית לאמרה שבעזרה לאחרים אנו עוזרים לעצמנו. העלייה הממוצעת בביטחון העצמי הייתה של 31 אחוז. רמות הלחץ ירדו בקרב הקבוצה ב- 36 אחוז. הדיווחים על תחושות של כעס ירדו ברבע. נמצאה גם עליה בתחושות ורגשות טובים. גם הערנות לרגשותיהם של אנשים אחרים ואמפטיה כלפי חברים בקהילה עלתה בעשרה אחוז.

 

החוקרים מסבירים כי הירידה בלחץ מיטיבה עם הבריאות. ההשפעות של לחץ על הגוף האנושי מתועדות היטב: הלחץ יכול לדכא את מערכת החיסון, להוביל ללחץ דם גבוה, עלייה בסיכון למחלות לב ושבץ ואף לתרום לבעיות פוריות.

 

המחקר, שמומן על ידי חברת הביטוח Simplyhealth מצא גם כי למעשים טובים תגובת שרשרת חיובית. האנשים שאלה שנהנו מכך שעשו עבורם מעשים טובים, הרגישו יותר חדורי מוטיבציה לעזור לאחרים מה שייטיב עם הבריאות שלהם וכך הלאה.

 

 

https://www.simplyhealth.co.uk/sh/pages/media-centre/press-release-article.jsp?articleId=282759

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה