מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמכנסיים ''חכמים'' למניעת פצעי לחץ

מכנסיים ''חכמים'' למניעת פצעי לחץ

פיתוח חדש: מכנסיים אלקטרוניים למניעת פצעי לחץ באנשים עם ניידות מוגבלת


מכנסיים אלקטרוניים למניעת פצע לחץ (תמונת אילוסטרציה: Shutterstock)
מכנסיים אלקטרוניים למניעת פצע לחץ (תמונת אילוסטרציה: Shutterstock)

 

רוב האנשים זזים במקום, לא תמיד במודע, דבר שעוזר לשחרר לחץ ומקל על אי הנוחות והכאבים, כאשר יושבים או שוכבים באותה תנוחה זמן ממושך. לא כך הדבר עבור אנשים משותקים. אנשים אלה נמצאים בסיכון לפתח פצע לחץ העלול לפגוע בתפקוד ולגרום לזיהום שיוביל לסיבוכים, אפילו למוות. חוקרים בודקים פיתוח חדש שיפחית את הסכנה - מכנסיים שמכווצים את השרירים. 

 

המכנסיים המכונים Smart-e-Pants בנויים מאלקטרודות שגורמות לגירוי וכיווץ השרירים כל 10 דקות למשך 10 שניות. אותן 10 שניות שומרות על זרימת דם טובה ומונעות היווצרות של פצעי לחץ אצל אנשים עם פגיעה בחוט השדרה, טרשת נפוצה או בעיות אחרות שפוגעות בתחושה וניידות.

 

המכנסיים עשויים מבד "נושם" אנטי-בקטריאלי, שנמצא בשימוש נרחב בחדרי כושר. בצידם הפנימי ממוקמות ארבע אלקטרודות שמתחברות לשלט ששולח פולסים כדי לכווץ  את השרירים.

 

עד כה, 25 אנשים ניסו את "המכנסיים ההחכמים". לטענת המפתחים, השימוש במכנסיים הצליח להוריד את הסיכון לפתח פצע לחץ ב-50%. "התקווה שלנו היא להפחית את הסיכון ל-0. זה יקל מאוד על חייהם של אנשים רבים. נפגעי חוט שדרה רבים חיים בפחד מפני סכנה לפתח פצע לחץ שעלול לסכן אותם", אומרת פרופסור ויויאן מושהאר מאוניברסיטת אלברטה, ממפתחי המכנסיים החכמים.

 

כיום, צוות הפיתוח מחפש מימון לניסויים קליניים כדי לבדוק את המכנסיים על קבוצה גדולה יותר של נחקרים. ככל הנראה ידרשו חמש שנים או יותר, לפני שהמכנסיים ישווקו לשימוש בפועל. ההערכה היא שעלות המכנסיים תהיה 50-75$.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת אלברטה