מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותמיוחד לפסח: האביזרים שנותנים חירות

מיוחד לפסח: האביזרים שנותנים חירות

ילד עם שיתוק מוחין שכעת יכול לרכוב על אופניים. אדם שאיבד את אצבעותיו מקליד במחשב באמצעות אצבע שהודפסה בתלת ממד. לכבוד חג החירות: מבט על הפעילות המיוחדת של עמותת מילבת


חירות היא בראש ובראשונה הדברים שרובנו לוקחים כמובנים מאליהם, כמו להכין קפה, לשלוח הודעת ווטסאפ או לרכב על אופניים. בעמותת מילבת המסייעת בשיפור איכות החיים לבעלי מוגבלויות, מבקשים לספק לכולם חירויות אלמנטריות כאלה. מתנדבי העמותה ממציאים, יוצרים ומעניקים עולם שלם של אפשרויות, מוצרים, טכנולוגיות וייעוץ מקצועי המסייעים לשפר את איכות החיים ולהגיע לחירות מרבית בכל התחומים. ריכזנו כמה דוגמאות: 

 

החירות להקליד במחשב

 

רועי פתאל (35): "נפצעתי באוקטובר 2014 בסופת השלגים בנפאל וכתוצאה מכך כרתו לי את חמש אצבעות כף ידי הימנית - היד הדומיננטית שלי. אחד הדברים מהם חששתי זה מה יהיה עם הכתיבה במחשב במסגרת עבודתי כרואה חשבון ובחיי היום יום. מילבת וצוות המתנדבים הכינו עבורי כפפה מיוחדת שאליה מחוברת 'אצבע' שהודפסה בתלת ממד. היום אומרים לי שאני מקליד יותר מהר מאנשים אחרים שיש להם שתי ידיים".

 

 

החירות להדליק נרות שבת

 

א' (22) עם לקות ראייה: "החירות שלי... היא שעכשיו אני יכולה להדליק לבד נרות שבת! בעזרת האביזר המיוחד שהכינו עבורי מתנדבי מילבת כבר אין לי צורך שמישהו יחזיק עבורי את היד וידליק במקומי את הנרות. כעת רק נמצא לידי מישהו כדי לוודא שהכל בסדר ואני מצליחה לעשות הכל לבדי בבטחה רבה".

 

 

החירות להשתמש בסמארטפון

 

ח' (60) מירושלים שנאלצה לעבור באופן פתאומי קטיעה של ארבעת הגפיים לא יכלה להשתמש במסכי מגע: "החירות שלי היא שאני יכולה שוב להתקשר, להשתמש בפייסבוק שלי ולהיות בקשר עם המשפחה והחברים. האביזר שהכינו לי העניק לי עולם חדש לגמרי וכעת אני יכולה שוב להשתמש בסמארטפון שלי לבד. החיים שלי השתנו והשתפרו לגמרי, כמו בין לילה ויום".

 

 

החירות לרכוב על אופניים

 

א', ילד בן 6 עם שיתוק מוחין מרמלה, הצליח לרכב על האופניים עם החברים. בכיתת הגן של א' כמעט כל הילדים רוכבים על אופניים והוא מאוד רצה לרכב כמו כולם. הקושי העיקרי שלו היה לייצב את האגן על האופניים ולהשאיר את הרגליים על הפדאלים. בעזרתו של מתנדב מילבת, נבנו תמיכות מיוחדות לאופניים ו-א' הצליח לראשונה בחייו לרכב על האופניים לבד.

 

 

החירות לתקשר

 

מרטין ז'ורבלוב (25) כתב את הפסקה הבאה באמצעות מערכת התקשורת שלו: "החירות שלי היא שאני יכול להמשיך לתקשר בכל מקום עם האנשים סביבי, גם כאשר אני נוסע לטיולים מחוץ לבית עם כסא הגלגלים החלופי שלי. אני משתמש במערכת תקשורת שמופעלת באמצעות מיקוד המבט. המערכת מחוברת בדרך כלל לכסא הגלגלים הממונע שלי. כשאני נוסע לטיולים ומשתתף בפעילויות ובאירועים מחוץ לבית אני משתמש בכסא גלגלים ידני, אבל לא יכולתי לחבר את מערכת התקשורת אליו. בזכות מתקן מיוחד שהכינו עבורי צמד מתנדבי מילבת באמצעות מדפסת תלת ממד – אני יכול לחבר את מערכת התקשורת לכסא הגלגלים הידני ולהשתמש בה באופן עצמאי בכל מקום! לאחרונה אף נסעתי עם חברים לטיול בחרמון".

 

 

כיצד מילבת תוכל לעזור לך?

 

אם בשל מוגבלות גופנית אדם נתקל בקושי לבצע פעולה שהוא מבקש לבצע באופן עצמאי, ניתן ליצור קשר עם העמותה במייל [email protected] או בטלפון: 07-222-30-007. מתנדבי העמותה יעשו הכל כדי למצוא את הפתרון. ראשית ייבדק אם כבר קיים בשוק אביזר שיכול לסייע. בעמותה יסייעו להתאים את האמצעי הנכון ביותר ולהשיגו. במקרים בהם אין פתרון מסחרי שיכול להתאים, צוות האביזרים של העמותה נכנס לתמונה. מדובר במומחים מכל התחומים - לרבות טכנולוגיה ועיצוב - שפועלים בהתנדבות מלאה. המתנדבים יבנו בהתאמה אישית את האביזר הנדרש.

 

כיצד אתה תוכל לעזור למילבת?

 

במילבת תמיד זקוקים למתנדבים בכל הגילים – כאלה שיכולים לעזור בצד של פיתוח הפתרונות או בתפעול המערכת שמסביב לפיתוחים.