מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמידע רפואי ברשת משפיע על התנהגותנו

מידע רפואי ברשת משפיע על התנהגותנו

מחקר ישראלי: 10% החליפו רופא ו- 14% החליפו תרופות בעקבות מידע שנחשפו אליו ברשת


40% אמרו כי מידע רפואי באינטרנט סייע להם להתחיל דיאטה (צילום: אתר panthermedia)
40% אמרו כי מידע רפואי באינטרנט סייע להם להתחיל דיאטה (צילום: אתר panthermedia)

 

65 אחוז מהמשתמשים באינטרנט מהבית מחפשים מידע רפואי עבור בן משפחה ו-62% מחפשים מידע רפואי עבור עצמם, כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת חיפה. עוד עולה מהמחקר כי יותר נשים מחפשות מידע רפואי ברשת: בעוד שכ-66% מהנשים מחפשות מידע רפואי בשביל עצמן רק כ-49% אחוז מהגברים עושים זאת.

 

במחקר, אותו ערכו פרופ' גוסטבו מש וד"ר ריטה מנו מאוניברסיטת חיפה, יחד עם יהודית צמיר מ"מכבי שירותי בריאות", נבדקו כ-2000 נחקרים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הישראלית.

 

מהממצאים עולה כי השימוש ברשת לחיפוש מידע רפואי משפיע על התנהגות הגולשים: 10% מהמשתמשים החליפו רופא בעקבות מידע רפואי מקוון אליו נחשפו ו-14% ביקשו מהרופא שלהם לשנות תרופות. 54% דיווחו כי קריאת מידע רפואי באינטרנט השפיעה על הפעילות הרפואית שלהם, 45% אמרו כי המידע המקוון עזר להם להתחיל בפעילות גופנית וכ-40% אמרו כי מידע זה סייע להם להחליט להתחיל דיאטה.

 

אבל האם המידע הרפואי ברשת נתפס כאמין אצל הגולשים? מתברר שכן, אך לא כפי שנתפס אצלם מידע מרופא. בסולם של 1-5 (1-חוסר אמון; 5 אמון רב מאוד) עומדים הרופאים בראש הרשימה (ציון ממוצע של 4.13), אחריהם האחיות (3.5) ובני משפחה וחברים (2.97). אולם רמת האמון כלפי המידע באינטרנט (2.74) גבוהה יותר מהאמון בכתבי עת (2.5) ומהעיתונים (2.28). לדברי החוקרים, לא נמצא קשר בין רמת האמון לרופא לבין השימוש באינטרנט, כך שגם מי שמביעים אמון רב ברופאים מחפשים מידע משלים ברשת.

 

לדבריו של פרופ' מש, צרכני בריאות שיש להם עניין רב בנושאי בריאות אינם מחליפים את מקורות המידע המסורתיים אלא משלימים את הידע שלהם על ידי מקורות המידע האחרים: ספרים, כתבי עת, צפייה בתוכניות בריאות בטלוויזיה ובשנים האחרונות, גם דרך האינטרנט.

 

"השימוש הגובר באינטרנט כמקור מידע בריאותי, ההשפעה של מידע זה יחד עם השימוש המתרחב של שרותי בריאות און ליין, מעידים על היווצרות הולכת וגוברת של צרכן בריאות הנוטל אחראיות רבה יותר על ניהול מצב בריאותו, דבר שמערער על העצמה המסורתית של הרופא והממסד הרפואי." הוא מסכם.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

 

פארמה-קייר
21/07/10 8:42

 בדיוק בשביל כך פארמה-קייר מצמידה לכל מטופל רוקח אישי אשר ילווה אותו לאורך זמן.
בין היתר הרוקח יספק מידע מקיף למטופל על תרופותיו, ואולי יפחית קצת את האחוזים המדוברים בכתבה...