מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותמחשבות על סיגריות

מחשבות על סיגריות

רוצים להפסיק לעשן? אל תמנעו ממחשבות על סיגריות. הדחקת המחשבות תגרום לכם לעשן יותר בטווח הרחוק  


ברגע שהנחקרים הפסיקו להשתמש בטכניקה הם עישנו יותר מהרגיל (צילום: אתר panthermedia)
ברגע שהנחקרים הפסיקו להשתמש בטכניקה הם עישנו יותר מהרגיל (צילום: אתר panthermedia)

אם אתם מנסים להפסיק לעשן, הדחקת מחשבות על סיגריות לא תסייע לכם. כך עולה ממחקר חדש שהראה כי בזמן שחסימת מחשבות על עישון סייעה בהפחתת העישון, ברגע שהנחקרים הפסיקו להשתמש בטכניקה הם עישנו יותר מהרגיל.

 

חוקרים מאוניברסיטת לונדון ביקשו לבדוק אם מעשנים חווים ריבאונד התנהגותי- תופעה בה הניסיון לא לחשוב על משהו מוביל להגברת ההתנהגות בסופו של דבר. מחקר קודם שהם ערכו לגבי התנהגויות אכילה ודיכוי מחשבות הראה כי אנשים שניסו לא לחשוב על שוקולד, אכלו בסופו של דבר הרבה יותר שוקולד מאנשים שחשבו על שוקולד באופן מכוון. יחד עם זאת, מחקרים קודמים בחנו רק ריבאונד התנהגות במשך מספר דקות, ולא ימים או שבועות.

 

במחקר הנוכחי השתתפו 85 מעשנים, שעישנו לפחות עשר סיגריות ביום. הם חולקו לשלוש קבוצות והתבקשו לעקוב אחר צריכת הסיגריות שלהם במשך שלושה שבועות. כל שלושת הקבוצות התבקשו להתנהג כרגיל בשבוע הראשון ובשבוע השלישי. בשבוע השני 30 אנשים התבקשו להדחיק מחשבות על סיגריות, 29 התבקשו באופן אקטיבי לבטא מחשבות על עישון. הקבוצה השלישית התבקשה לא לשנות דבר ושימשה כקבוצת הביקורת.

 

החוקרים מצאו כי הקבוצה שהדחיקה עישנה בממוצע שלוש סיגריות פחות בשבוע השני בהשוואה לשבוע הראשון, אבל מספר הסיגריות קפץ בשבוע השלישי לשלוש סיגריות נוספות ממה שעישנו בשבוע הראשון. מספר הסיגריות נותר ללא שינוי במהלך שלושת השבועות בשתי הקבוצות האחרות.

 

החוקרים מסבירים כי העובדה שקבוצת ההדחקה עישנה פחות בשבוע השני הראתה כי שיטה זו יכולה להיות יעילה בהפחתת התנהגויות בלתי רצויות בטווח הקצר, אבל היא לא עוזרת באמת ואף יכולה להזיק. בחיים האמיתיים, קשה להדחיק מחשבות לזמן ממושך ואז ההתנהגויות הבלתי רצויות עלולות להחמיר.

 

הממצאים הם בעלי השלכות ברורות לאנשים שמבקשים להפסיק התנהגויות מסוימות, כמו עישון, אכילת יתר, שתיית אלכוהול וסקס.

 

 

Psychological Science, 2010; DOI: 10.1177/0956797610378687

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה