מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמחקר ענק: כך המשקל העודף שלכם מקצר את החיים

מחקר ענק: כך המשקל העודף שלכם מקצר את החיים

מחקר שנערך בקרב 4 מיליון אנשים חושף את הסיכון למוות בשנים הבאות בהתאם למידת ההשמנה. חשבו את ה-BMI שלכם ובדקו אם הוא עלול לקצר לכם את החיים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מזה שנים חוקרים ורופאים מזהירים כי השמנה עלולה להוביל למחלות רבות בהן מחלות לב, סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן – כולן עלולות לקצר את החיים. מחקר חדש שנערך בקרב מיליוני אנשים ברחבי העולם בחן כיצד מידת ההשמנה משפיעה על הסיכון למוות מוקדם, ומצא כי לא רק השמנה, אלא אפילו עודף משקל עשוי להגביר את הסיכון שלא תגיעו לגיל 70. ככל שמידת ההשמנה גדולה יותר – כך עולה הסיכון למוות בשנים הבאות. גם תת משקל נקשר לסיכון מוגבר למוות מוקדם.

 

המחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי Lancet מבוסס על נתונים מתוך 239 מחקרים שנערכו ב-32 מדינות בארבע יבשות – מחציתם עקבו אחר הנבדקים יותר מ-13 שנים. בניתוח הנתונים צוות החוקרים, בראשם חוקרים מאוניברסיטאות הרווארד, קיימברידג' ואוקספורד, כללו רק נבדקים שמעולם לא עישנו ולא סבלו ממחלה כרונית בתחילת המעקב או מתו בחמש השנים הראשונות של המעקב – סך הכל כמעט ארבעה מיליון מבוגרים, מתוכם כמעט 400,000 מתו במהלך המעקב.

 

מטרת המחקר הייתה לבדוק כיצד ה-BMI – מדד מסת הגוף (המחושב לפי משקל הגוף מחולק בגובה בריבוע) משפיע על הסיכון למוות מוקדם מכל סיבה. מוות מוקדם הוגדר כמוות לפני גיל 70. הסיכון למוות מוקדם בטווחים שונים של BMI הושווה לסיכון למוות מוקדם באנשים עם BMI שנחשב תקין – בין 22.5 עד פחות מ-25.

 

חשבו את ה-BMI שלכם

 

לאחר שהחוקרים נטרלו השפעתם של משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על התוצאות כמו גיל ומין, נמצא כי באנשים עם BMI בטווח של 20 עד 24.9 לא היה סיכון מוגבר למוות מוקדם, אך באנשים בתת משקל – לבעלי BMI בין 18.5 עד 19.9 יחידות הסיכון למוות בשנים העוקבות היה גבוה ב-13% לעומת נבדקים עם BMI תקין. BMI נמוך יותר – בין 15 עד 18.4 יחידות – נקשר לסיכון גבוה ב-51% למוות מוקדם.

 

גם בקרב אנשים שאינם נחשבים שמנים, אלא בעלי עודף משקל, נמצא סיכון מוגבר למוות במהלך המעקב. ממצא זה מטיל ספק בממצאים ממחקרים קודמים לפיהם עודף משקל אינו קשור לסיכון מוגבר למוות ואף עשוי להיות קשור להפחתה קלה בסיכון – מה שמכונה "פרדוקס ההשמנה". לדוגמה, מחקר שפורסם בכתב העת JAMA בשנת 2013 והתבסס על כמעט 3 מיליון נבדקים ממאה מחקרים מצא כי השמנה קלה או עודף משקל קשורים לסיכון מופחת של עד כ-6% למוות, בהשוואה לאנשים בעלי משקל המוגדר תקין. לעומת זאת, במחקר החדש – שהוא גדול יותר ובעל מתודולוגיה שנחשבת טובה יותר, בין היתר בשל אי הכללת מעשנים ואנשים שסובלים ממחלות – גם עודף משקל קל: BMI של 25 עד 27.4 נקשר לסיכון גבוה ב-7% למוות מוקדם ועודף משקל משמעותי יותר: BMI בין 27.5 עד 29.9 העלה את הסיכון ב-20%.

 

השמנה העלתה עוד יותר את הסיכון למוות לפני גיל 70. ניתוח הנתונים העלה כי בקרב שמנים עם BMI החל מ-30 ועד 34.9 (השמנה קלה) הסיכון למוות מוקדם גבוה ב-45%, באלה עם BMI בין 35 עד 39.9 הסיכון למוות גבוה ב-94% ובאנשים השמנים ביותר, עם BMI של 40 ומעלה, הסיכון למוות מוקדם גבוה כמעט פי שלושה (2.76) בהשוואה לאנשים במשקל תקין.

 

לפי חישובי החוקרים, כאשר ה-BMI גבוה מ-25 יחידות, כל עלייה של 5 יחידות במדד ה-BMI מעלה את הסיכון למוות מוקדם בכ-31%, כשהנתון דומה בין היבשות: 39% באירופה, 29% בצפון אמריקה, 39% במזרח אסיה ו-31% באוסטרליה וניוזילנד. עלייה במדד ה-BMI השפיעה באופן משמעותי יותר על הסיכון למוות בקרב צעירים בהשוואה למבוגרים ובגברים בהשוואה לנשים.

 

כאשר נבחנו הגורמים למוות, נמצא כי כל עלייה של 5 יחידות ב-BMI מעל BMI של 25, הסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם עלה ב-49%, הסיכון למוות ממחלות נשימה עלה ב-38% והסיכון למוות מסרטן עלה ב-19%.

 

 

Lancet. Published online July 13, 2016

 

pfs1
25/08/16 20:17

איך המחקר החדש יותר מהימן אם הוא לא כולל אנשים עם מחלות? לאף אחד אין שום מחלות?
[ואיך הוא יכול לסתור את המחקר הבריטי שמצא יתרון לאנשים סוכרתיי םשנוטלים מטפורמין, אם ובדקים פה משהו אחר לגמרי?]