מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותמחקר: שקדים טובים לבריאות

מחקר: שקדים טובים לבריאות

בט"ו בשבט הזה אל תשכחו את השקדים. צריכת שקדים יכולה לסייע במניעת סוכרת סוג 2 ומחלות לב


צריכת שקדים מפחיתה את ה- LDL ומשפרת רגישות לאינסולין (צילום: panthermedia)
צריכת שקדים מפחיתה את ה- LDL ומשפרת רגישות לאינסולין (צילום: panthermedia)

 

חוקרים מאוניברסיטת ניו-ג'רסי הראו ששקדים מיטיבים עם רמת כולסטרול ה- LDL המכונה "הכולסטרול הרע" ומצב האינסולין בקרב אנשים עם טרום-סוכרת. מחקר זה מתווסף למגוון מחקרים המצביעים על תרומתם של השקדים לבריאות.

 

במחקר הנוכחי שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Nutrition החוקרים עקבו במשך 16 שבועות אחר 65 משתתפים, רובם בשנות ה- 50 לחייהם, שהוגדרו כטרום-סוכרתיים. 

 

הנחקרים חולקו לשתי קבוצות, שתיהן הקפידו על תזונה שעומדת בהמלצות של איגוד הסוכרת האמריקאי. קבוצה אחת קיבלה כ- 110 גרם שקדים ליום, שהיוו כחמישית מסך הקלוריות היומי שצרכו. חבריה של הקבוצה השנייה, ששימשה קבוצת ביקורת, צרכו את אותו מספר הקלוריות ביום, אבל לא אכלו שקדים. מצבם של כל המשתתפים נבדק באמצע ובתום הניסוי.

 

החוקרים מצאו שבקבוצה של אוכלי השקדים נצפה שיפור גדול יותר באופן משמעותי ברגישות לאינסולין ובירידה ברמות הכולסטרול LDL, גורמי סיכון לסוכרת ומחלות לב. יחד עם זאת, לא היה הבדל בהשפעה על המשקל בין שתי הקבוצות.

 

מעניין לציין כי למרות שהמשתתפים בשתי הקבוצות הונחו לצרוך את אותה כמות הקלוריות מפחמימות, צורכי השקדים אכלו פחות פחמימות כמו לחם, פסטה או אורז. ייתכן שזה יכול להסביר מדוע מחקרים מצאו שצריכת שקדים קבועה אינה קשורה עם השמנה.

 

 

J Am Coll Nutr. 2010, 29(3),189-97
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט