סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
מחקר: שקדים טובים לבריאות
בט"ו בשבט הזה אל תשכחו את השקדים. צריכת שקדים יכולה לסייע במניעת סוכרת סוג 2 ומחלות לב
חוקרים מאוניברסיטת ניו-ג'רסי הראו ששקדים מיטיבים עם רמת כולסטרול ה- LDL המכונה "הכולסטרול הרע" ומצב האינסולין בקרב אנשים עם טרום-סוכרת. מחקר זה מתווסף למגוון מחקרים המצביעים על תרומתם של השקדים לבריאות.
במחקר הנוכחי שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Nutrition החוקרים עקבו במשך 16 שבועות אחר 65 משתתפים, רובם בשנות ה- 50 לחייהם, שהוגדרו כטרום-סוכרתיים.
הנחקרים חולקו לשתי קבוצות, שתיהן הקפידו על תזונה שעומדת בהמלצות של איגוד הסוכרת האמריקאי. קבוצה אחת קיבלה כ- 110 גרם שקדים ליום, שהיוו כחמישית מסך הקלוריות היומי שצרכו. חבריה של הקבוצה השנייה, ששימשה קבוצת ביקורת, צרכו את אותו מספר הקלוריות ביום, אבל לא אכלו שקדים. מצבם של כל המשתתפים נבדק באמצע ובתום הניסוי.
החוקרים מצאו שבקבוצה של אוכלי השקדים נצפה שיפור גדול יותר באופן משמעותי ברגישות לאינסולין ובירידה ברמות הכולסטרול LDL, גורמי סיכון לסוכרת ומחלות לב. יחד עם זאת, לא היה הבדל בהשפעה על המשקל בין שתי הקבוצות.
מעניין לציין כי למרות שהמשתתפים בשתי הקבוצות הונחו לצרוך את אותה כמות הקלוריות מפחמימות, צורכי השקדים אכלו פחות פחמימות כמו לחם, פסטה או אורז. ייתכן שזה יכול להסביר מדוע מחקרים מצאו שצריכת שקדים קבועה אינה קשורה עם השמנה.
J Am Coll Nutr. 2010, 29(3),189-97
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט