מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמחקר: פגיעה עצבית אובחנה בחולי הפיברומיאלגיה

מחקר: פגיעה עצבית אובחנה בחולי הפיברומיאלגיה

הפגיעה שאובחנה שייכת למחלה אחרת נקראת small-fiber polyneuropathy


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

פיברומיאלגיה הנה תסמונת מגבילה הכוללת בין היתר כאבים כרוניים במקומות שונים בגוף ועוד מגוון סימפטומים. האבחון של פיברומיאלגיה אינו נסמך על בדיקות מעבדה, ולא ידוע על שינויים ספציפיים הגורמים למחלה. על כן גם הטיפולים במחלה אינם כאלה המשנים את מהלכה אלא רק מסייעים בטיפול בסימפטומים.


מנגד ישנה מחלה מאובחנת וידועה הנקראת small-fiber polyneuropathy או SFPN הגורמת לסימפטומים דומים, אך בה יש דרכים מעבדתיות לאבחנה, גורמים ברורים ודרכי טיפול מקובלות. המחלה נגרמת מתפקוד לקוי וניוון של נוירונים בפריפריה של הגוף. החוקרים מבית החולים במסצ'וסטס ביקשו לבדוק האם לחלק מהחולים שאובחנו כסובלים מפיברומיאלגיה ישנה בעצם מחלת SFPN בלתי מאובחנת.


לצורך כך הם לקחו קבוצה של 27 חולי פיברומיאלגיה אובחנו כך באופן רשמי על ידי הרופא שלהם, והשוו אות לקבוצה דומה של 30 אנשים בריאים. החוקרים בדקו באופן מעמיק את כל האבחונים של SPFN כולל מרקרים פתולוגיים ופיזיולוגיים.


החוקרים מצאו כי אצל 41% מחולי הפיברומיאלגיה נמצאו סמנים בביופסיה של העור המתאימים לאבחנה של SPFN. החוקרים מצאו כי גם בקרב שיטות אבחנה אחרות של SPFN נמצאו התאמות בקרב חולי הפיברומיאלגיה באופן משמעותי יותר מאשר בקבוצת הבקרה. לטענתם ממצאי המחקר מראים כי פעמים רבות האבחון של פיברומיאלגיה מכסה על המחלה העצבית שקיימת אצל אותם חולים ובה ניתן לטפל בצורה ברורה ומסודרת יותר

 

PAIN DOI: 10.1016/j.pain.2013.06.037

 

נטע9853
03/03/14 11:08

לד"ר גור

איך יודעים אם יש לך את התסמונת הזאת?

מה הבדיקות שמאבחנות אותה?

ד--ר-גור-רות
20/08/13 18:48

הרופאים המטפלים בפיברומיאלגיה הם רופאים ראומטולוגים - זו התמחות על של רפואה פנימית. 

הייתי ממליצה לפנות למרפאה ראומטולוגית של בית חולים גדול - ואז רוב הסיכויים שתפגשי רופאים שמתמצאים בכל החידושים של המחלה הזו. 

ד"ר גור. 

נתניה
18/08/13 13:37

אני צריכה להגיעה לרופאה שיודעה טוב את הנושא של הפיברומאטלגיה. הרופא המטפל בי לא בידיוק יודעה מה לעשות איתי, ואני סובלת סטם. חוץ מזה יש לי תופאות שלא מתאימות לפברומאלגיה ויכול ליהיות שזה ה-SPFN, או בעיה בעמוד השידרה.

 

איך מגיעים למומכה פיברומאלגיה דרך מכבי?