מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותמחקר: נקניקיות עלולות לקצר את החיים

מחקר: נקניקיות עלולות לקצר את החיים

בשר מעובד קשור לסיכון מוגבר למוות מוקדם. לצרכני הבשר המעובד הגדולים סיכון גבוה ב-44% למות מוקדם


כמות השווה לשתי נקניקיות ופרוסת בייקון ביום קשורה לסיכון גדול ב-44% למוות מוקדם (צילום: Shutterstock)
כמות השווה לשתי נקניקיות ופרוסת בייקון ביום קשורה לסיכון גדול ב-44% למוות מוקדם (צילום: Shutterstock)

צריכה של נקניקיות, נקניקים, בייקון ובשרים מעובדים אחרים, עשויה לקצר את החיים שלכם. כך עולה ממחקר חדש שנערך בקרב כמעט חצי מיליון בני אדם.

 

במסגרת המחקר שפורסם בכתב העת BMC Medicine, חוקרים מאוניברסיטת ציריך אספו מידע על התזונה, העישון, המשקל והפעילות הגופנית של כ-450,000 אנשים בני 35-69. בתחילת המחקר לאף אחד מהמשתתפים לא היה סרטן, התקף לב או שבץ. במהלך תקופת המעקב שנמשכה כמעט 13 שנה, יותר מ-26,000 מהנחקרים מתו.

 

החוקרים מצאו שהסיכון למוות עלה כשהם השוו משתתפים שאכלו יותר מ-40 גרם של בשר מעובד ביום לאלה שאכלו 10-20 גרם ביום בממוצע.

 

ככל שהצריכה הייתה גבוהה יותר, כך גם הסיכון היה גדול יותר. אלה שאכלו לפחות 160 גרם של בשר מעובד ביום - כמות שוות ערך לשתי נקניקיות ופרוסת בייקון אחת - היו בסיכון גדול יותר ב-44% למות, בהשוואה לאלה שלא אכלו יותר מ-20 גרם בשר מעובד ליום בממוצע.

 

החוקרים חישבו כי אם אנשים היו צורכים לא יותר מ-20 גרם בשר מעובד ביום, יותר מ-3% ממקרי המוות המוקדמים היו נמנעים.

 

אכילת בשר מעובד הייתה קשורה לאכילת פחות מזונות בריאים כמו פירות וירקות, לעישון ולמנהגים לא בריאים אחרים, אך גם כאשר החוקרים נטרלו השפעות של גורמי סיכון אלה, צריכת בשר מעובד נקשרה לסיכון מוגבר למוות מוקדם.

 

יש לציין כי החוקרים מצאו קשר בין אכילת בשרים מעובדים לסיכון מוגבר למוות מוקדם, אך לא הוכיחו קשר של סיבה-תוצאה. עם זאת, יש סיבות רבות להאמין לכך שהבשר המעובד מהווה גורם סיכון למוות מוקדם. בין היתר הבשר עשיר בכולסטרול ושומן רווי הקשורים למחלות לב וכלי דם. בשר מעובד גם מכיל חומרים הגורמים להיווצרות חומרים מסרטנים.

 

המחקר מאושש ממצאים ממחקרים קודמים שמצאו קשר בין בשר מעובד למחלות כרוניות. כך לדוגמא, מחקר שפורסם בשנת 2010 מצא כי אכילה של 50 גרם ביום בממוצע של בשר מעובד נקשרה עם סיכון גבוה ב-42 אחוז להתפתחות מחלות לב, וסיכון גבוה ב- 19 אחוז להתפתחות סוכרת מסוג 2. הנתונים חושבו לאחר שנוטרלו השפעתם של גורמים כגון אורח חיים, שהיו עלולים להשפיע על התוצאות. מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא כי צריכה יומיומית של בשרים מעובדים כמו נקניקיות ובייקון מעלה את הסיכון לסרטן הלבלב.

 

 

כך תשמרו על הבריאות כשאתם אוכלים בשר ועוף 

 

BMC Medicine 2013, 11:63 doi:10.1186/1741-7015-11-63

דרך מעניינת לתרום להפסקת הרצון לאכול נקניקיות - ראו את הסרטון:

http://www.facebook.com/video/embed?video_id=465201000201820