מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהמדריכיםמחלת כליות: 10 שאלות לשאול את הרופא

מחלת כליות: 10 שאלות לשאול את הרופא

גילית שאתה סובל ממחלת כליה? 10 שאלות שחשוב לשאול את הרופא. להדפיס ולקחת למפגש הבא


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

חולים רבים עם מחלות כרוניות בכלל, ומחלת כליות בפרט, מקבלים את הבשורה על מחלתם וטומנים ראשם בחול. זה קל אולי, כי על פי רוב המחלה אינה גורמת לתסמינים עד לשלבים מתקדמים שלה, ומתבטאת בבדיקות המעבדה בלבד. אבחון של מחלה כרונית תמיד עלול להפחיד ולהלחיץ, ואינספור שאלות עלולות להתרוצץ בראש. אם נודע לך שיש לך מחלת כליות כרונית, או אם ידעת וחיית עד כה באפילה, חשוב ללמוד, לשאול ולדעת כמה שיותר. לשם כך ריכזנו 10 שאלות מנחות שכדאי לשאול את הרופא, שיעזרו להתמודד עם המחלה ולהבינה טוב יותר.

 

1. איזה סוג של מחלת כליה אתה חושב שיש לי?

 

קיימות מחלות כליה רבות, כולל פגיעה מסוכרת ויתר לחץ דם, מחלות כליה ראשוניות, מחלות אבנים, מחלות משניות לרפלוקס, ציסטות ועוד. ברר עם הרופא שלך באיזו מחלה מדובר במקרה שלך.

 

2. מה גרם לנזק בכליות שלי? איזה פקטורים עלולים להחמיר את הנזק?

 

חשוב לדעת מה הגורם שהזיק לכליות, שקשור פעמים רבות למחלות הרקע שקדמו לאבחון מחלת הכליות. באופן כזה ניתן לטפל בכל גורמי הסיכון הללו כדי למנוע נזק נוסף לכליות.

 

3. אילו בדיקות עלי לבצע להשלמת הבירור של מחלת הכליות?

 

קיימות בדיקות שונות שדרושות לעיתים להשלמת הבירור של מחלת הכליות וכן לזיהוי וסקר של חולים בסיכון לפתח מחלת כליות. ברר עם הרופא שלך אילו בדיקות עליך להשלים ומה משמעותן.

 

4. כיצד מחלת הכליות תשפיע על חיי היום יום שלי?

 

על פי רוב מחלת הכליות לא גורמת לתסמינים המפריעים לחיי היום יום עד שלבים מתקדמים שלה. אולם, אבחון מחלת כליות מצריך שימת לב לשינויים באורח החיים, על מנת לנסות ולמנוע את התקדמות המחלה. ברר עם הרופא שלך באילו אמצעים עליך לנקוט לשם כך.

 

5. האם הנזק הכלייתי הפיך? האם ניתן לעצור את התקדמות המחלה?

 

הנזק הכלייתי לעיתים בלתי הפיך, אולם פעמים רבות ניתן למנוע או להאט את התקדמות המחלה בצורה משמעותית. שוחח על אמצעים אלו עם הרופא שלך.

 

6. באיזה שלב נמצאת מחלת הכליות שלי?

 

שלב התקדמות מחלת הכליות משפיע על הטיפולים הדרושים. ברר עם הרופא שלך באיזה שלב התקדמות נמצאת מחלתך ואילו טיפולים מתאימים לך בשלב זה.

 

7. האם שינויים בדיאטה עשויים להאט את התקדמות מחלת הכליות שלי? האם יש מזונות שעלולים להזיק במצבי? 

 

סביר להניח כי הרופא שלך כבר נתן לך המלצות לדיאטה בריאה יותר. כאשר מחלת הכליות מתקדמת יותר, עלולות להיות מגבלות שונות בדיאטה. שוחח על כך עם הרופא שלך וקבל ממנו הפנייה לדיאטנית המומחית לתזונה במחלות כליות, שתתאים עבורך את התפריט המתאים לך ביותר.

 

8. האם עלי ליטול תרופות לטיפול במחלת הכליות?

 

לא תמיד קיימות תרופות המטפלות ספציפית במחלת הכליות, אולם קיימים טיפולים תרופתיים שנועדו לטפל בכל גורמי הסיכון שעלולים להחמיר את מחלת הכליות. יש להקפיד על נטילת כל התרופות שהרופא מתווה לך, כולל תרופות לאיזון סוכרת, הורדת לחץ דם, איזון שומנים בדם וכדומה. וודא כי הנך מבין ויודע מהי כל תרופה, למה היא נועדה, באילו מינונים יש ליטול אותה ובאיזה אופן.

 

9. האם מומלץ לבצע פעילות גופנית? אילו מאמצים מותרים ובאיזו תדירות?

 

פעילות גופנית היא דרך מצוינת לשפר איזון של לחץ דם, סוכרת, לרדת במשקל ועוד ועוד. לעיתים במחלות כליה מסוימות קיימת מגבלה מלבצע מאמצים גופניים קיצוניים. היוועץ עם הרופא שלך לגבי הפעילות הגופנית המתאימה למצבך.

 

10. מה עושים כאשר הכליות כושלות לחלוטין?

 

טיפול כלייתי חליפי נועד לחולים אשר מחלת הכליות שלהם הובילה לכשל של תפקודן. האפשרויות העיקריות לטיפול במצבים אלו הן דיאליזה על סוגיה והשתלת כליה. ברר עם הרופא שלך אילו טיפולים מתאימים לך, איזה סוג דיאליזה יתאים למצבך, האם ניתן לבצע השתלת כליה. יש להיות מוכנים לכך מבעוד מועד ולדעת במה הדברים אמורים, ולא מומלץ לחכות לרגע האחרון בקבלת החלטות לגבי הטיפול הכלייתי החליפי המתאים למצבך.

 

למרות שהעיסוק עם מחלות אינו נעים, מתסכל ופעמים רבות גם מפחיד, קבלת שליטה על המחלה, תאפשר התמודדות טובה יותר עם כל מה שקשור אליה.

 

 

10 שאלות לשאול את הרופא על יתר לחץ דם

משה1318
19/06/23 11:36

שלום

האם מישהו יודע מהם סוגי המזון המתאימים לבעלי חלבון גבוה בשתן, כתוצאה מלחץ דם או/ו סכרת ?

מה הם המזונות מהם צריך להימנע , על מנת להוריד את רמת החלבון ?

                                                                                                      בתודה מראש על המענה, משה