מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותמחלה של כלי דם היקפים ושבץ

מחלה של כלי דם היקפים ושבץ

PAD כגורם סיכון


מחלת כלי דם היקפית - PAD הינה מצב שכיח באוכלוסיה במבוגרת הנובע מטרשת עורקים של כלי דם בגפיים.

 

החולים לרוב מתלוננים על כאבים בגפיים התחתונות בזמן הליכה המקשים עליהם ללכת מרחקים ארוכים. מחקר חדש ביקש לבדוק האם נוכחות PAD מהווה גורם סיכון לשבץ מוח. המחקר עקב במשך חמש שנים אחר כמעט 6900 נבדקים בני 65 ומעלה עם וללא PAD.

 

המחקר הדגים כי שיעורי השבץ. היו גבוהים באופן מובהק בקבוצת החולים. מתוצאות המחקר עולה כי PAD מהווה גורם סיכון עצמאי ובלתי תלוי לשבץ מוח. נראה כי יש צורך בזיהוי ואבחון PAD ובטיפול מניעתי אגרסיבי יותר בחולים על מנת להוריד את הסיכון לשבץ.

 

Cerebrovascular diseases Vol 29.2010

 

תרגם וערך-ד"ר איתן אוריאל