מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמחביאים ירקות בספגטי

מחביאים ירקות בספגטי

מתקשים לגרום לילדים לאכול ירקות? מעכו אותם בבלנדר והחביאו במנה העיקרית


הירקות המעוכים שמתחבאים במנה העיקרית לא מחליפים את הירקות הרגילים שניתנים כתוספת (צילום: Shutterstock)
הירקות המעוכים שמתחבאים במנה העיקרית לא מחליפים את הירקות הרגילים שניתנים כתוספת (צילום: Shutterstock)

 

מתקשים לגרום לילדים לאכול קישואים, ברוקולי כרובית ודלעת? יש דרך לגרום להם לאכול יותר ואפילו לאהוב את זה. כל מה שצריך זה בלנדר. מחקר חדש מצא כי ילדים צרכו יותר ירקות כאשר החוקרים מעכו אותם לפירה אותו הוסיפו למנות העיקריות בארוחות. הילדים לא הבחינו בכך שמשהו שונה ולא אהבו את הארוחות פחות מאשר ארוחות שלא הוחדרו להן בחשאי ירקות מעוכים. 

 

החוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה בארצות הברית אומרים כי הם לא חושבים על שיטה זו כהונאה, אלא כשיפור בריאותי של המתכונים. לדבריהם, רוב הילדים שאכלו פירה ירקות מוחבא במנות העיקריות הגיעו לצריכת הירקות היומית הנדרשת.

 

המחקר בוצע במעונות יום, שם ילדים אוכלים ארוחות מדודות שהוכנו מראש. החוקרים נתנו ל- 40 ילדים בגילאי 3 עד 5 ארוחות מוכנות מראש יום אחד בשבוע במשך 3 שבועות. הארוחות נראו אותו דבר בכל אחד מהימים – לחם קישואים בארוחת הבוקר, פסטה ברוטב עגבניות בארוחת הצהריים ותבשיל עוף ואטריות בארוחת הערב.

 

בפעם אחת הארוחות הוכנו באופן רגיל, עם תוכן טיפוסי של ירקות בכל מנה. בשתי הפעמים האחרות, החוקרים הוסיפו למנות העיקריות כרובית, ברוקולי, דלעת, קישוא ועגבניות מעוכים, באופן ששילש או הגדיל פי ארבע את המנה היומית של הירקות. החוקרים כללו את הירקות המעוכים בארוחות באופן שהביא לכך שמשקל הארוחות נשאר אותו דבר בעוד שהערך הקלורי שלהן ירד.

 

לילדים הורשה לאכול כמה שהם רוצים, וגם לאכול תוספות למנה העיקרית וחטיפים במהלך היום, בהם ירקות, פירות, גבינה וקרקרים.

 

לאחר כל ארוחה החוקרים שקלו את המזון כדי לקבוע כמה הילדים אכלו. בהשוואה ליום בו הוגשו הארוחות הסטנדרטיות, הילדים כמעט הכפילו את צריכת הירקות הכוללת שלהם בימים בהם הם אכלו מנות עשירות בירקות. עוד מצאו החוקרים כי כששמו יותר ירקות מוחבאים במנה העיקרית, זה לא הביא לכך שהילדים הפחיתו בצריכת הירקות והפירות שהוגשו להם כתוספות למנה העיקרית או כחטיפים. 

 

הילדים אהבו את המתכונים עם הירקות המוחבאים באותה מידה בה אהבו את המתכונים הסטנדרטיים. בנוסף, בימים בהם הילדים אכלו את הכמות הגדולה ביותר של ירקות מוחבאים, הם צרכו כ- 140 קלוריות פחות. החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition ציינו כי ממצא זה חשוב במיוחד לילדים שמנים או עם עודף משקל.

 

יחד עם זאת, החוקרים מציינים כי אסור שייווצר מצב בו הירקות המעוכים יהיו הירקות היחידים שהילדים יאכלו. חשוב שילדים יכירו ויאכלו ירקות שלמים. זו פשוט אסטרטגיה נוספת להעלות את צריכת הירקות ולהפחית את הקלוריות.

 

בדרך זו ניתן להגביר צריכת ירקות ולהפחית את הצריכה הקלוריות גם בילדים גדולים יותר, ואפילו במבוגרים. במחקר קודם שפורסם השנה החוקרים מצאו כי הוספת פירה מירקות למנות העיקריות הביאה לכך שמבוגרים אכלו יותר ירקות וסך הכל פחות קלוריות. רובם כלל לא הבחינו בירקות הנוספים.

 


American Journal of Clinical Nutrition August 2011

גם מבוגרים לא מרבים באכילת ירקות וטקטיקות להחדיר ירקות לתזונה בלי שישימו לב הן מומלצות לשיפור התזונה.