מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמזונות גלויים לעין במטבח משפיעים על הסיכון להשמנה

מזונות גלויים לעין במטבח משפיעים על הסיכון להשמנה

זהירות עם צנצנת העוגיות: מחקר אמריקאי מצא כי לאנשים שמבקשים לרדת במשקל מומלץ להסתיר את המזונות בארונות המטבח ולהשאיר על השולחן רק קערת פירות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

השמנת יתר היא אחת הרעות החולות של אורח החיים המערבי, המלווה בהיעדר פעילות גופנית וחשיפה מוגברת למזון מתועש. ויחד עם זאת, למרות הדרישה הגוברת לדיאטות להורדה במשקל, אלו שממליצות על הפחתת מזונות והגברת פעילות גופנית אינן יעילות מאוד ברובן בהורדה במשקל שתהיה לה השפעה לאורך זמן.

 

בשנים האחרונות עוברים מומחים רפואיים רבים להמליץ על הטמעה עמוקה של שינויים בסביבה התזונתית ככלי במאבק במשקל עודף. מחקר אמריקאי חדש קובע כעת כי הסתרת מזונות במטבח בתוך ארונות, כשהם אינם גלויים לעין – יעילה בצמצום תחושת הרעב של בני הבית ובהורדת הסיכון להשמנת יתר.

 

המחקר משלב שתי עבודות: האחת בוחנת במדגם של 481 נשים אמריקאיות את הקשר שבין משקל מדווח לבין אופן ארגון המטבח בבית, והשנייה בוחנת מדגם של אנשים מ-210 משקי בית, שעברו מדידות משקל וגובה ובדיקה של המטבח על ידי חוקרים מיומנים.

 

טוסטר על המדף מעודד השמנה בקרב גברים

 

במדגם הראשון נכללו נשים בוגרות שיש להן לפחות שני ילדים עד גיל 18 המתגוררים ברחבי ארה"ב, מתוך הנחה המבוססת על עבודות קודמות, ולפיה נשים אלו פחות שבעות רצון ממשקלן ובסיכון גבוה יותר לעלייה במשקל. המדגם כלל כאמור 481 נשים בגיל 38 בממוצע, בהן 408 שמתגוררות עם בני זוג. קיומה של קערת פירות על שולחן או מדף במטבח הייתה קשורה במדד השמנה BMI נמוך יותר ב-4.9% בקרב נשים (מדד של 25.5 יחידות בהשוואה ל-26.8 יחידות כשאין קערת פירות במטבח) וב-5.3% בקרב גברים (מדד של 27.1 יחידות בהשוואה ל-28.6 יחידות).

 

לעומת זאת, הצגת מזונות אחרים במטבח באופן גלוי לעין הייתה קשורה עם עלייה במדד ההשמנה BMI: הצגה של אריזות מזון במטבח נקשרה בעלייה במדד ההשמנה BMI של 6% בקרב נשים (27.3 יחידות, בהשוואה ל-25.6 יחידות כשלא הוצגו אריזות מזון במטבח) ו-4% בקרב גברים (28.4 יחידות בהשוואה  ל-27.3  יחידות). הצגת עוגיות גלויות לעין במטבח הייתה קשורה בהשמנה בקרב גברים בלבד, ולוותה אצלם בעלייה של 4.7% במדד ההשמנה (28.6 יחידות בהשוואה ל-27.3 יחידות). כמו כן, כשעל מדף המטבח היה מוצב טוסטר, באופן שעשוי לעודד הכנת טוסטים, חלה עלייה של 4.5% במדד ההשמנה בקרב גברים (27.8 יחידות בהשוואה ל-26.6 יחידות).

 

במדגם השני נכללו 300 נבדקים בוגרים עם לפחות ילד אחד עד גיל 18 המתגוררים בעיר סירקיוז שבמדינת ניו יורק, מתוכם 215 נשים. הממצאים העלו באופן דומה למדגם הראשון כי לאנשים עם משקל תקין היו יותר סיכויים לפירות טריים גלויים לעין במטבח (52.7% לעומת 37.4% מהאנשים עם משקל עודף), קשר שהיה מובהק בקרב נשים בלבד, ועם זאת פחות סיכויים להצגה של פריטי מזון אחרים במטבח, לרבות משקאות קלים תוססים (7.5% לעומת 17.4% מבין האנשים עם משקל עודף) ועוגיות ועוגות (21.5% לעומת 33.3%) – קשר שהיה מובהק בקרב גברים בלבד.

 

משקאות קלים חשופים לעין מעודדים השמנה בקרב נשים

 

נשים שהחזיקו משקאות קלים בבית באופן גלוי על מדפי המטבח שקלו בממוצע עד 12 ק"ג יותר מנשים שלא החזיקו משקאות גלויים לעין במטבח. כמו כן, נשים שהחזיקו דגני בוקר באריזה גלויה במטבח שקלו בממוצע 9.4 ק"ג נוספים. וזאת לעומת הצגת פירות גלויים במטבח שנקשרה כאמור לירידה במשקל שנאמדה בהפחתה של 6.34 ק"ג בממוצע בקרב נשים. יש לציין כי הצגת ממתקים גלויים לעין במטבח בתוך צנצנת שקופה או על המדף נקשרה במחקר באופן מפתיע לירידה של 10 ק"ג במשקל בקרב נשים, אולם נמצאה קשורה לעלייה של 8 ק"ג במשקל בקרב גברים.

 

כמו כן, לאנשים עם משקל תקין היה יותר סיכוי להחזיק במטבח ארון עם שטח שהוקצה מראש לחטיפים שונים כדי שלא יהיו גלויים לעין (87.1%) בהשוואה לסיכוי לכך בקרב אנשים עם משקל עודף (73.1%). כמו כן, אנשים עם משקל תקין נטו פחות לקנות מזונות באריזות גדולות (40%) בהשוואה לאנשים עם משקל עודף (64.1%). ממצאי המחקר מדווחים בגיליון אוקטובר 2015 של כתב העת Health Education & Behavior.

 

בעוד שהוכח גם בעבר כי חטיפים שנאכלים בין הארוחות מגדילים את הסיכון להשמנה, ממצאי המחקר משיקים לעבודות קודמות שמצאו חשיבות בסוג החטיף: אם היה מדובר בממתק חטיף שעצם הצגתו על המדף במטבח קשורה בסיכון גבוה יותר לעודף משקל או לחילופין בפירות שעשויים לשמש כחטיפים מפחיתי משקל בדיאטות, והצגתם על מדף המטבח נקשרה לירידה בסיכון למשקל עודף.

 

מטבחים מועדים לפורענות

 

החוקרים טוענים כי ממצאי המחקר עשויים לסייע למומחים בהתוויית המלצות לדיאטות להורדה במשקל, לרבות המלצה כללית שלא להציג מזונות במטבח באופן גלוי, פרט לפירות שכאמור קשורים בירידה במשקל, וכן בזיהוי 'מטבחים מועדים לפורענות' שיש ליזום בהם שינויים שיורידו את הסכנה לצבירת משקל עודף. החוקרים מתריעים כי למרות שהמחקר הנוכחי לא זיהה השפעה נרחבת של עיצוב המטבח על הרגלי התזונה של הילדים בבית, הסביבה התזונתית הביתית עשויה להשפיע גם על הסיכון שלהם לצבור משקל עודף, והמחקר עשוי לעודד שינוי בחלל המטבח שיטיב גם עימם. השינוי, לטענת החוקרים, אינו דורש השקעה כספית נרחבת, אלא בעיקר רכישת ארונות למטבח אליהם ניתן יהיה להכניס את האוכל וכן רכישת מזון באריזות קטנות יותר – וזאת בהבדל מדיאטות שדורשות לעתים השקעה כספית ניכרת.

 

ממצאי המחקר משיקים לעבודות נוספות מהעת האחרונה שמצביעות על יעילות השינוי בסביבה התזונתית כחלק מהמאבק בהשמנת יתר. כך, למשל, מחקר אמריקאי מאוניברסיטת קורנל שפורסם במאי 2014 בכתב העת Obesity העלה כי חיזוק מוסד הארוחות המשפחתיות בבית קשור במדד השמנה BMI נמוך יותר לא רק בקרב ילדים, אלא גם אצל מבוגרים. כמו כן, עבודות קודמות מצאו בדומה למחקר הנוכחי כי נראות של מזונות משפיעה על השמנה. כך, למשל, עבודות בעבר העלו כי לאנשים עם כלי מטבח גדולים יותר יש סיכוי מוגבר להשמין וכי אחד הצעדים המומלצים לדיאטה היא הקטנה של כלי המטבח. 

 

בין הממצאים הנוספים ברוח דומה, במחקר אמריקאי שאף הוא נערך באוניברסיטת קורנל וביוזמת אותו החוקר הראשי, שפורסם באוגוסט 2008 בכתב העת Obesity, נמצא כי בבדיקת מזנונים של אוכל סיני בשיטת הבופה, אנשים עם משקל עודף נוטים יותר להעדיף מזנונים שבהם האוכל גלוי יותר לעין לעומת מזנונים שבהם האוכל מוסתר בתוך קערות אטומות. כמו כן, אנשים שנוטים לעודף משקל נוהגים לשבת יותר קרוב לבופה ולהשתמש בצלחות גדולות יותר לאיסוף האוכל מהקערות. מחקר מפינלנד שפורסם באפריל 2013 מצא כי ילדים שמוגש להם בבית אוכל בצלחות גדולות אוכלים יותר ונמצאים בסיכון גבוה יותר לצבור משקל עודף.

 

 

Health Education & Behavior, DOI: 10.1177/1090198115610571