כאב
מנהלי קהילה
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר.
ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה.
אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית.
מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי.
עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.
מובילי קהילה
לימור חורש
היי חברים :)
שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה.
כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית.
בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
מותר לקלל
האם ידעתם שקללות מקלות על הכאב?
17/08/09
תגובות 2למרות שקללה היא תגובה שכיחה לכאב לא נעשו כל מחקרים שבדקו את הקשר שבין קללה להקלה על כאב.
במחקר זה בדקו החוקרים האם קללות יכולות להקל על כאב המופק על ידי קור (היכולת להשאיר יד בתור קרח), הנבדקים נדרשו לדווח על תחושת הכאב ונעשה מעקב אחר קצב הלב.
חלק מהנבדקים נדרשו לקלל ואחרים נדרשו להגיד מילה נייטראלית. אצל המטופלים שקיללו עלתה הסבילות לכאב, קצב הלב עלה וכן ירדה תחושת התפישה של הכאב. יש לציין שקללות לא הגדילו את הסבילות לכאב בקרב גברים עם נטייה לפחד משתק.
החוקרים משערים שתופעה זו נובעת מהעובדה שקללה מפעילה את המערכת של לחימה-בריחה (fight-or-flight ), המפחיתה את תחושת הכאב.
ד"ר דינה ראלט PhD
הקללה ברגע הכאב לא בהכרח סותרת תחושת חיים חיובית שעוזרת בהמון מישורים.
אבי . ב
כאדם שעבר כימותרפיה וטיפולים קשים צר לי לאכזב קשות את החוקרים הללו מסקר שאני ערכתי אצל כל החולים, מי שמקלל ומתביכן סובל פי כמה ממי שמברך ומודה לרופאים ולמשפחתו ולסובבים אותו וחי באוירה רגועה, זה הגיוני שמי שחי באוירה טובה וסביבה טובה הכל עובר אצלו בקלילות, זה נשמע מחקר קצת מפונטז,