אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מוצרי חלב דלי שומן מפחיתים סיכון לשבץ
מחקר מצא כי צריכת מוצרי חלב מפחיתה סיכון לשבץ – אך רק אם הם דלי שומן
ידוע כי לתזונה תפקיד משמעותי במניעת מחלות. אין ספק כי דיאטה דלה במלח, סוכרים ושומנים מן החי מורידה סיכון למחלות לב וכלי דם באופן משמעותי. אולם ההשפעה של דיאטה עשירה במוצרי חלב על הסיכון לשבץ לא נחקרה באופן מעמיק. מחקר חדש שנערך בשבדיה ביקש לבחון את הנושא.
החוקרים עקבו אחר כ-75,000 גברים ונשים שמילאו בשנת 1997 שאלון מקיף לגבי הרגלי התזונה שלהם. בתקופת מעקב של למעלה מעשר שנים נצפו יותר מ- 4,000 מקרי שבץ בקרב הנחקרים.
הממצאים שפורסמו בכתב העת Stroke הראו כי צריכת מוצרי חלב דלי שומן מורידה באופן מובהק סיכון לשבץ באופן כללי וכן לשבץ איסכמי (חסימתי) באופן פרטני. כך למשל, כשהנבדקים חולקו לארבע קבוצות לפי כמות מוצרי החלב דלי השומן שצרכו, הנבדקים בקבוצה שצרכה את הכמות הגדולה ביותר היו בעלי סיכון נמוך ב- 12% לשבץ.
לעומת זאת, צריכת מוצרי חלב באופן כללי, ובפרט: מוצרי חלב עשירים בשומן, יוגורט או גבינות, לא נמצאה כמורידה סיכון לשבץ.
מדובר במחקר חשוב ומקיף הכולל מספר גדול של גברים ונשים ותקופת מעקב ממושכת. חשוב להדגיש כי המחקר הדגים שרק מוצרי חלב דלי שומן מורידים סיכון לשבץ ולא מוצרי חלב באופן כללי.
על עקרונות אלה מבוססת דיאטת DASH המיועדת להפחתת לחץ דם באנשים עם יתר לחץ דם – גורם הסיכון המרכזי לשבץ.
שלומ
באופן אישי אני אף פעם לא מתייחסת למחקרים האילו. זה מחקר אחד שמשהו עשה, אין בזה כלום.
גם תרופות שנחקרו שנים ושוחררו לשוק אחרי בדיקות של שנים, נמצאו כלא טובות והורדו מהמדפים, כך שהמחקרים שעשו להם לא אמרו דבר.
ידוע מזמן שמוצרי חלב זה לא הדבר הכי בריא לבני האדם בכל מקרה, אז מה בעצם כתוב כאן?
כשהיינו קטנים אמרו לנו לשתות המון חלב. עכשיו אנחנו יודעים שיש חומר בחלב שאנחנו בכלל לא יודעים לפרק, אח"כ אמרו לנו שמוצרי חלב דלי שומן לא תורמים כלום ושבנוסף הם עוד פוגעים לנו בסידן.
ועכשיו שוב בא משהו ומראה איזה דבר שכרגע לא אומר כלום.
לפני שבוע שמעתי ממשהו שקרא שבכלל לא נכון לשתות הרבה מים, זאת אחרי שכל החיים ישבו עלינו לשתות לשתות.
בקיצור, בכל הנוגע לתזונה, לדעתי, אין שום דבר שהוא יציב. מוצר שהיה מעולה לאדם אתמול, יהווה סכנה מחר כי משהו יגלה איזה מרכיב שאף אחד לא עלה עליו שפוגע.
במאמר על החיידקים שהתפרסם בעיתון כלכליסט, יש תוכן שעשוי לסתור את המחקר הזה...
בכל אופן
זו דעתי
בוקר טוב
שלומית