מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמוטציות גנטיות גורמות לאי-רגישות לכאב

מוטציות גנטיות גורמות לאי-רגישות לכאב

חוקרים איתרו מוטציות גנטיות שמשפיעות על היכולת לחוש כאב, מה שעשוי להוביל לטיפולים בכאב כרוני


התינוקת שלא בכתה: מוטציות גנטיות גרמו לכך שלא תחוש כאב (צילום אילוסטרציה: אתר panthermedia)
התינוקת שלא בכתה: מוטציות גנטיות גרמו לכך שלא תחוש כאב (צילום אילוסטרציה: אתר panthermedia)

 

אשלין בלוקר הייתה תינוקת שמעולם לא בכתה. היא לא בכתה בלידה, כשהיא הייתה רעבה או כשצמחו לה שיניים. כאשר הוריה גילו שפריחת חיתולים חמורה ואף שריטה בעין לא הביאו את התינוקת להתלונן, הם הבינו שאשלין לא יכולה לחוש כאב בצורה הרגילה.

 

מאז 2004 חוקרים מאוניברסיטת פלורידה יחד עם גנטיקאים, נוירולוגים, רופאי ילדים ופסיכולוגים קליניים ניסו להבין טוב יותר את מצבה של אשלין- חוסר מולד ביכולת לחוש כאב. הם בדקו גם את בני משפחתה ועשרה אנשים שמרגישים כאב באופן נורמאלי.

 

כעת, החוקרים הצליחו לזהות רמז משמעותי על מצבה. הם מצאו שתי מוטציות גנטיות שמשפיעות על העוצמה בה אותות כאב נשלחים למוח. החוקרים מסבירים כי המוטציות הן בגן, שבהתאם לאופן בו הוא משתנה, יש לו את היכולת להשפיע על הרגישות לכאב במידה רבה.

 

הגן המדובר שנקרא SCN9A, מכיל את ה"מסר" לייצר מולקולה שפועלת כבטרייה ונותנת אנרגיה לתאי עצב שמאותתים על כאב, על מנת שהם יוכלו לשגר אימפולסים. מוטציות שגורמות לפעילות יתר של המולקולה הזו, מביאות לכאב חמור, בזמן שמוטציות שגורמות למולקולה לא לתפקד, מובילות לחוסר יכולת לחוש כאב.

 

ממצאים אלה שופכים אור לא רק על חוסר היכולת להרגיש כאב, אלא גם באופן פוטנציאלי על מקרים בהם אנשים מרגישים כאב בלתי נסבל או כאב כרוני. הידע הזה אולי יוביל בסופו של דבר לפיתוח טיפולים חדשניים לכאב.

 

חוסר רגישות לכאב היא תופעה נדירה, ומאז המקרה הראשון שדווח בשנת 1932 רק מקרים מעטים צצו. חשוב להבין כי הכאב הוא כלי חיוני להישרדות, מכיוון שהוא מתריע בפני האנשים על נזק שנגרם לגוף או על מצבים שעלולים להיות מסוכנים. הוא גם אלמנט מרכזי בהתנסות רגשית כמו אמפתיה.

 

מצבה של אשלין, שכיום כבר בת 11, הוא לא שחור או לבן. החוקרים מצאו כי המוטציה הפחיתה, אך לא חיסלה לחלוטין, את הרגישות לכאב. בזמן שהילדה לא יכולה לחוש מה שבאופן רגיל ירגיש כמגע כואב, חום או קור, היא חשה בחמימות ויכולה לחוש במגע או דגדוג.

 

 

תרגום ועריכה: אלה הר-נוי

 

לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת פלורידה

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה