סרטן
מנהלי קהילה
מוזיקה מפחיתה חרדה וכאב בחולי סרטן
סקירת מחקרים מצאה כי התערבות מוזיקלית מקלה על עוצמת הכאב ומפחיתה חרדה בחולי סרטן
סרטן עשוי להביא עימו קשיים רגשיים, פיזיים וסוציאליים. התערבויות של תרפיה במוזיקה ו"מוזיקה רפואית", מתבצעות כדי להקל על הסימפטומים של המחלה ועל תופעות הלוואי של הטיפול. סקירת מחקרים חדשה שפורסמה בכתב העת Cochrane Database of Systematic Reviews ביקשה לבדוק באיזה אופנים משפיעה התערבות מוזיקלית רפואית על חולי סרטן.
ב"מוזיקה רפואית" המטופל מקשיב למוזיקה שהוקלטה, על-פי בחירה של צוות רפואי מקצועי. תרפיה במוזיקה דורשת מעורבות של מטפל מומחה בטיפול במוזיקה.
החוקרים מאוניברסיטת דרקסל בדקו שלושים מחקרים שנעשו בתחום, שכללו יחד 1,891 משתתפים. נמצא שההתערבויות, גם של תרפיה במוזיקה וגם של "מוזיקה רפואית", משפיעות לטובה על חולי סרטן שחשים חרדה. כמו כן, קיימת השפעה לטובה על עוצמת הכאב ועל מצב הרוח, אבל לא על דיכאון. עוד נמצא כי התערבויות באמצעות מוזיקה משפיעות לטובה על איכות החיים.
הנתונים הראו גם כי התערבויות באמצעות מוזיקה יכולות להשפיע במעט על הורדת קצב פעימות הלב, שיפור הנשימה ולחץ הדם. עם זאת, לא נמצאו עדויות של השפעת ההתערבות המוזיקלית על עייפות או על המצב הפיזי, בגלל מספר נמוך של נבדקים במדדים אלו.
החוקרים מדגישים שבמחקרים מסוג זה, בהם המטופלים יודעים שקיימת התערבות, קיים סיכון גבוה להטיה כשהם מדווחים על מדדים סובייקטיביים כמו חרדה, כאב, מצב רוח ואיכות חיים ולכן צריך להתייחס לתוצאות בזהירות.
BENO1952
המוזיקאי ליאור צרפתי, שחי כבר שנים בסן פרנסיסקו, הוציא לא מכבר דיסק בכורה המורכב ממזמורי תפילה מתרבויות שונות, שבעקבותיו הגיע ארצה לשתי הופעות בלבד. על הדרך הוא מדבר על סוכרת הנעורים בה לקה כשהיה ילד ועל עיסוקו הייחודי - טיפול בחולי אלצהיימר ובחולים סופניים באמצעות המוזיקה.
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4431300,00.html