מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמה קורה במוחם של שמנים?

מה קורה במוחם של שמנים?

מוחם של אנשים שמנים מגיב חזק יותר לגירויי מזון ומאותת להם לאכול גם כשהם לא זקוקים לאנרגיה


השמנה קשורה לשינויים בתפקוד המוח (צילום: Shutterstock)
השמנה קשורה לשינויים בתפקוד המוח (צילום: Shutterstock)

 

מחקר חדש מצא עדויות לתפקיד המוח בהשמנה. חוקרים מאוניברסיטאות Turku ו- Aalto בפינלנד בחנו את פעילות המוח באנשים שמנים ובעלי משקל תקין ומצאו שמוחותיהם מגיבים אחרת לגירויי מזון.

 

בניסוי נבדקה קליטת גלוקוז באזורים שונים במוח אצל 19 משתתפים שמנים מאוד (BMI 44) ו- 16 בעלי משקל תקין, במצב של שובע (הנקבע על פי רמות האינסולין). בנוסף, בעזרת סריקות מוח מסוג fMRI נבחנה הפעילות המוחית בזמן ציפייה לפרס - כשהציגו למשתתפים תמונות של מאכלים שונים.

 

החוקרים מצאו כי לעומת אנשים במשקל תקין, בקרב השמנים קליטת הגלוקוז הייתה גבוהה הרבה יותר באזור במוח הקשור לתחושת גמול. ההדמיות המוחיות הצביעו על תגובה חזקה יותר של מערכות הגמול בתגובה לתמונות של מזונות, במיוחד מזונות מפתים העשירים בשומן וסוכר.

 

במקביל, בהשוואה לאנשים במשקל תקין, אצל השמנים הייתה פחות פעילות באזורי מוח הקשורים לשליטה קוגניטיבית. התגובה הקטנה יותר באזורים אלה הייתה קשורה לקליטת הגלוקוז המוגברת באזורי הגמול.

 

מהמחקר עולה שאפשר לתאר השמנה כחוסר איזון בין מעגלי הבקרה במוח המעודדים קבלת גמול ואלה המנהלים בקרה קוגניטיבית. הממצאים מראים כי אצל אנשים שמנים קיימת רגישות מוגברת לגירויי מזון. זה יכול להוביל לנטייה לאכילה גם כשהגוף לא זקוק לתוספת אנרגיה, אכילה המובילה להשמנה.

 

הממצאים מסבירים למה קשה כיום לאנשים שמנים להימנע מאכילת יתר, כאשר הסביבה מספקת איתותים בלתי פוסקים על מזון זמין ומפתה.

 

 

PLoS ONE, 2012, 7 (2), e31089

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

זה הספציפי טרם נחקר אבל הייתי מנחשת להגיד שנטיות מראש מחזקות את עצמן.

גלגלית
27/02/12 9:10

וכמובן עולה כאן שאלת הביצה והתרנגולת - האם אנשים הופכים להיות שמנים כיוון שמוחם מגיב אחרת לגרויים, או שמא אנשים שמנים מפתחים תגובות מוחיות שונות לגרויים מאנשים רזים?