מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמה משפיע על ציפיות המטופלים מהטיפול?

מה משפיע על ציפיות המטופלים מהטיפול?

ציפיות מטופלים מתוכנית התערבות המקנה מיומנויות התמודדות עם תופעת הכאב, קשורה לסגנון התמודדותם עם תחושת הכאב. מה משפיע על הציפיות?


לציפיות גבוהות מהטיפול יש קשר להתמודדות טובה עם הכאב (צילום: panthermedia)
לציפיות גבוהות מהטיפול יש קשר להתמודדות טובה עם הכאב (צילום: panthermedia)

 

מחקר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Journal of Pain מצביע על קשר בין גורמים חברתיים, מצבי לחץ ודיכאון, לבין רמת הציפיות של מטופלים מתכנית טיפול שמקנה מיומנויות להתמודדות עם כאב.

 

כאב כרוני משפיע על כל תחומי החיים. הוא מלווה בסבל פיסי, משפיע על המשפחה, החברה, העבודה, הרגש והקוגניציה. התמודדות עם כאב לאורך זמן דורשת משאבים פסיכולוגיים, משפחתיים, חברתיים וכלכליים. לעיתים, מטופלים הסובלים מכאב כרוני מרגישים בודדים וחשים חוסר אמון מצד הסביבה ולגבי הטיפול והתועלת שיפיקו ממנו.

 

תוכניות התערבות פסיכולוגיות המבוססות על טיפול התנהגותי וקוגניטיבי, מקנות מיומנויות התמודדות שהמטופל מתבקש לתרגל בבית. בתוכניות מסוג זה, מעורבותו האקטיבית של המטופל גבוהה יותר ממעורבותו בתכנית טיפול תרופתית, בה הוא מתבקש לציית להוראות רפואיות.

 

מחקרים קודמים הראו כי ציפיות גבוהות של מטופלים מהטיפול קשורות ליכולות טובות של שליטה וההתמודדות עם תופעת הכאב, לירידה במוגבלות הפיסית ולתפקוד פיסי יותר גבוה. מכאן, עולה הצורך לבחון אילו גורמים עשויים לנבא את רמת ציפיות המטופלים מהטיפול.

 

במחקר הנוכחי החוקרים ביקשו לבחון גורמים המעורבים בניבוי רמת הציפיות של מטופלים שגויסו לתכנית התערבות המבוססת על טיפול התנהגותי וקוגניטיבי לקידום מיומנויות התמודדות עם תופעת הכאב. המחקר נערך על 171 מטופלים הסובלים מדלקת מפרקים, שהסכימו להשתתף בתכנית ההתערבות.

 

לפני תחילת הטיפול הנבדקים התבקשו לדווח באמצעות שאלונים אודות ציפיותיהם מהטיפול, סגנון התמודדותם עם תופעת הכאב, רמת התפקוד הפיסי, מצבי דחק פסיכולוגיים, איכות החיים, מצבי דיכאון, נתונים דמוגרפיים ורקע רפואי.

 

ניתוח הנתונים העלה כי 21% מהשונות ברמת ציפיות המטופלים הוסברו על ידי מספר גורמים שמאפיינים את "המטופל המסתגל" כמו יכולת עצמית גבוהה, קשרים חברתיים מרובים, איכות חיים טובה ותדירות נמוכה של מצבי לחץ ודיכאון. ככל שגורמים אלה דווחו ברמה גבוהה יותר, כך נמצאה רמת ציפיות גבוהה מהטיפול. משתנים שלא נמצאו קשורים לרמת הציפיות מהטיפול הם עוצמת הכאב, פגיעה בתפקוד הפיסי, משך המחלה, רמת הנכות הפיסית ונתונים דמוגרפיים.

 

מטופלים רבים הסובלים מדלקת מפרקים סובלים מכאב כרוני. המחקר מצא כי מטופלים המאופיינים בתחושת לחץ מגלים גישה פחות אופטימיות לגבי השתלבותם בטיפול. לדברי החוקרים, אותם מטופלים עשויים להרוויח במיוחד מהערכה כוללנית טרם הטיפול ומתכניות התערבות לשיפור המוטיבציה והמעורבות בטיפול, שיועילו למיומנויות ההתמודדות עם כאב.

 

 

Clin J Pain. 2011 May;27(4):315-22