מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מה לנחירות ומחלות לב?
נחירות ובעיות שינה עלולות לאותת על סיכון מוגבר לפתח מחלות לב ובעיות בריאות אחרות בהמשך
אנשים שנוחרים בעוצמה גבוהה, שמתקשים להירדם או מתעוררים לעיתים קרובות כשהם חשים עייפים, עלולים להיות בסיכון מוגבר למחלות לב ובעיות בריאות אחרות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך לפחות עולה ממחקר חדש.
המחקר כלל יותר מ- 800 אנשים בגילאי 45-74 שלא אובחנו כלוקים בתסמונת המטבולית בתחילתו. חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג תשאלו אותם לגבי איכות השינה שלהם ולאחר 3 שנים ביצעו לנבדקים בדיקות לאיתור גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.
על-פי תוצאות המחקר שפורסם בכתב העת Sleep, האנשים שדיווחו על נחירות חזקות היו בעלי סיכון גבוה מפי 2 מאלה שישנו בשקט, לפתח את הסינדרום המטבולי- מקבץ של גורמי סיכון למחלות לב, סוכרת ושבץ, הכוללים לחץ דם גבוה, רמות גבוהות של סוכר בדם, כולסטרול "טוב" נמוך, ריכוז גבוה של שומנים בדם והשמנה באזור הבטן.
בקרב אנשים שדיווחו על קושי להירדם או כאלה שדיווחו שהם קמים בבוקר וחשים עייפים לפחות 3 פעמים בשבוע, הסיכון היה גבוה יותר בכ- 80% ו- 70% (בהתאמה), לפתח בשלב מאוחר יותר שלושה או יותר מגורמי הסיכון למחלות לב ושבץ.
בנוסף, נמצא כי בקרב אנשים שלא נהגו לזוז הרבה, הקשר בין בעיות השינה לתסמונת המטבולית היה חזק יותר.
המחקר החדש לא מוכיח כי נחירות או בעיות שינה אחרות ממש גורמות לסינדרום המטבולי. ייתכן שיש הסבר אחר- לדוגמא ידוע שבעיות שינה עלולות להיגרם בשל לחץ וכי לחץ יכול להעלות את הסיכון למחלות לב. לכן, נדרשים מחקרים נוספים כדי לבדוק את הנושא.
יחד עם זאת, החוקרים מספקים הסברים אפשריים לכך שהבעיות בשינה גורמות לתסמונת מטבולית: הפרעות כרוניות בשינה עלולות לגרום לעליה ברמות הורמוני מתח שיכולה להוביל לשינויים בלחץ הדם, במטבוליזם של גלוקוז ובמשקל. האשם יכול להיות גם בנחירות עצמן- ניסויים העלו את האפשרות שהויברציות של הגוף שנגרמות בשל נחירות, עלולות להגביר דלקתיות בדפנות כלי הדם.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה