טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מה כדאי לדעת באבחון טרשת?
מחקר חדש בוחן את השפעתו של עלון מידע שיינתן לאנשים הנמצאים בהליך אבחון של טרשת נפוצה.
מחקר חדש בוחן את השפעתו של עלון מידע שיינתן לאנשים הנמצאים בהליך אבחון של טרשת נפוצה.
במקביל להתבססות הטיפולים המוקדמים בטרשת נפוצה, קריטריונים חדשים הביאו לאבחנה מוקדמת יותר של טרשת נפוצה. בעקבות השינויים בתקופה האחרונה, ניתן לקבל אבחנה של טרשת נפוצה גם לאחר מקרה קליני בודד המתאים לטרשת נפוצה. בעוד שעדיין מתקיים דיון לגבי האפשרות שקיימת טרשת נפוצה שפירה ודילמה לגבי מתן טיפולים תרופתיים שיעילותם מוגבלת, לא נעשה ניסיון מדעי ליידע ולשתף את המטופל בהליך האבחון והאפשרויות העומדות בפניו.
המחקר הנוכחי מתאר את פיתוחו ותיקופו של עלון מידע, אשר יוצג לאנשים עם טרשת נפוצה אפשרית, בכדי לערב אותם בתהליך קבלת ההחלטות באבחנה. עלון המידע מכיל את המגבלות שבאבחון טרשת נפוצה, מתאר את הבדיקות שצריך לעבור כמו MRI ודיקור מותני, מדגיש כי לבחירתו של המטופל האם לעבור את הבדיקות, כמו גם האם ברצונו להתחיל בטיפול תרופתי באם האבחנה אוששה.
עלון המידע הוצג ל- 70 מטופלים שאובחנו בטרשת נפוצה במהלך השנתיים האחרונות ו-51 מטופלים עם סימפטומים המצביעים על אפשרות לקבלת האבחנה של טרשת נפוצה.
התוצאות הראו ש- 70% מהמטופלים שכבר אובחנו וכאלו המחכים לאבחנה, רוצים שיידעו אותם לגבי האפשרות לקבל אבחנה של טרשת נפוצה לפני תחילת הליך הבדיקות לשם אישוש האבחנה, בעוד ש- 10% ביקשו שלא לדעת. עלון המידע לא נמצא כמעורר חרדה והגישה לגבי הליך הבדיקות בדרך לאבחנה לא השתנתה. הנבדקים בעיקר שיבחו את מתן המידע לגבי האפשרות על מהלך שפיר של טרשת נפוצה כרלוונטי וחשוב ואת הבהרת וציון הדילמה לגבי תחילת הטיפול התרופתי.
תוצאות המחקר מצביעות על כך שרוב המטופלים רוצים לקבל מידע לגבי האפשרות של להיות מאובחן בטרשת נפוצה וכי לקבלת מידע זה אין השפעות שליליות על המטופלים.
Multiple Sclerosis 2009; 15: 1103–1112
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'.