השמנה
מנהלי קהילה




מובילי קהילה


מה השתנה בתזונתנו ב- 30 שנים האחרונות?
בארה"ב היא בעיקר עלתה בכמותה

חוקרים מקולורדו בחנו את הרכב התזונה עכשו לעומת הרכבו הממוצע לפני 25 שנה.
לצורך ההשוואה השתמשו החוקרים ברשימות ה- Health and Nutrition Examination Survey של 13000 איש מהשנים 1971-1975 ושל כ- 4500 איש מהשנים 2005-2006.
משקל נורמלי הוגדר כ- BMI (משקל חלקי גובה בריבוע) 19-25, משקל יתר הוגדר כ- BMI 25-30 והשמנה הוגדרה כ- BMI מעל 30. והרכב התזונה חושב על פי מירשמי תזונה.
במהלך 25 השנים עלה שעור ההשמנה אצל גברים מ- 12% ל-33% ואצל נשים מ-17% אל 37%.
מה קרה להרכב התזונה במהלך השנים האלה?
כמות הפחמימות בתזונה עלתה מ- 44% אל 49%
כמות השומנים בתזונה ירדה מ-37% אל 34%
כמות החלבון בתזונה נשארה דומה, בערך 16%.
השינויים בתזונה היו דומים בשלושת קבוצות המשקל השונות. בנוסף, נראתה בתקופה זאת גם עליה ניכרת ברמות האנרגיה בתזונה בשלושת הקבוצות, תוספת של בין 200-300 ק"ק ליום.
ההמלצה - להגדיל את צריכת החלבון ולהפחית צריכת פחמימות או שומנים.
הערה - בגלל חוסר נתונים, לא נבדק השינוי בסוג הפחמימות וקרוב לוודאי שבהשוואה היו רואים שהיום רמת הפחמימות הפשוטות כמו סוכר וקמח לבן עלתה בעקבות העליה בצריכת מזון מהיר ומשקאות קלים.
Am J Clin Nutr 2011, 93(4), 836-843
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט