מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניכמוניחדשותמה הקשר בין פרס נובל לשוקולד?

מה הקשר בין פרס נובל לשוקולד?

סקר חדש מצא כי זוכי פרס נובל אוכלים יותר שוקולד מהממוצע


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בשנת 2012 נערך מחקר שבדק את הקשר בין צריכת השוקולד ברמה לאומית ובין מספר פרסי הנובל שאותה מדינה קיבלה. המחקר מצא שנמצא קשר, וככל שממוצע אכילת השוקולד עלה כך עלה גם מספר פרסי הנובל פר אזרח. כעת מתפרסם בכתב העת היוקרתי Nature תיאור קצר של סקר על אכילת שוקולד של זוכי הנובל עצמם.


ובכן, המחקר ביצע סקר בקרב 23 זוכי פרס נובל על הרגלי אכילת השוקולד שלהם בעת שביצעו את המחקרים עליהם קיבלו את הפרס (זאת מכיוון שלוקח שנים רבות עד קבלת הפרס והתקופה הזו אינה מתאימה). על פי הסקר 10 מתוך הזוכים (43%) טענו כי הם אכלו שוקולד יותר מפעמיים בשבוע. בעוד שאצל גברים באותו גיל, מין והשכלה כמוהם אחוז אכילת השוקולד מעל פעמיים בשבוע עמד על 25% בלבד.


מכאן עולה כביכול שאכילת שוקולד קשורה בפרס נובל, אך קשר אינו סיבה, והמדגם קטן ביותר. עם זאת נעים לחשוב על כך. לשוקולד יש סגולות בריאותיות שונות.


Nature 499, 409 (25 July 2013) doi:10.1038/499409a

אמנם השוקולד תורם המון לבריאותנו (יש הרבה מידע בחדשות כמוני, אפילו על איך הוא תורם להרזיה)

וגם, הפוסט שכתבתי עם יעל ישראל - אני שותה שוקולד, זה עושה אותי מאושר וליבי שמח

אבל בכל זאת קשה לי להבין איך NATURE העיתון הכל כך יוקרתי מעלה לפרסום מחקר שלא אומר כמעט כלום...מעניין מי מימן את המחקר הזה...