דיכאון וחרדה
מנהלי קהילה
מה הקשר בין המשכורת של האישה לויאגרה?
מחקר: בקרב גברים הנשואים לנשים שמרוויחות יותר מהם עולה הסבירות לשימוש בתרופות לטיפול בבעיות זקפה
לא רומנטי בכלל: מחקר חדש שערכו חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון ומדנמרק מצא כי גברים הנשואים לנשים שהכנסתן גבוהה משלהם, נוטים יותר להשתמש בתרופות לאין-אונות כמו ויאגרה וסיאליס, בהשוואה לגברים שהם המפרנסים העיקריים.
בשנים האחרונות נראה שהתפקיד המסורתי של הבעל כמפרנס הולך ומשתנה, כאשר אצל יותר ויותר זוגות, המשכורת של האישה גבוהה מזו של הבעל. החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעות הפסיכולוגיות והמיניות של השינוי.
המחקר שפורסם בכתב העת Personality and Social Psychology Bulletin נערך בקרב 200,000 זוגות נשואים בדנמרק. החוקרים נעזרו בשני מאגרי מידע – האחד של משכורות והשני של מרשמי תרופות.
נמצא כי בקרב גברים שמרוויחים פחות מנשותיהם, קיימת סבירות גבוהה יותר לשימוש בתרופות לטיפול בבעיות זקפה. גם אם מדובר בפער קטן, הסבירות לשימוש בתרופות עולה ב-10%.
יש לציין כי נראה שהשינוי בפער ההכנסות הוא שמגביר את הסבירות לשימוש בתרופות לאין-אונות. הממצאים לא היו רלוונטיים בזוגות אצלם הגבר הרוויח פחות מהאישה עוד לפני שנישאו. משמע שבגברים שנישאו כשהם מודעים לכך שהאישה מרוויחה יותר, לא היה סיכון מוגבר לשימוש בתרופות.
החוקרים מצאו גם כי בקרב נשים שהרוויחו יותר מבעליהן הייתה סבירות גבוהה יותר להשתמש בתרופות לטיפול בנדודי שינה ותרופות נגד חרדה, ושבקרב גברים שהרוויחו פחות, שיעורי השימוש בנוגדי דיכאון היו גבוהים יותר.
דנמרק נחשבת למדינה מאוד מתקדמת מבחינה חברתית. לכן, ההנחה היא שבמקומות אחרים בעולם, ההשפעות של הפער במשכורות לטובת האישה על שיעורי השימוש בתרופות לאין אונות ותרופות לדיכאון וחרדה יהיו משמעותיות עוד יותר.
Personality and Social Psychology Bulletin. published online February 3, 2013