מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמה הפרופיל בפייסבוק אומר עלינו באמת

מה הפרופיל בפייסבוק אומר עלינו באמת

מחקר: נשים שהדימוי העצמי שלהן מבוסס על מראה חיצוני משתפות יותר תמונות בפייסבוק


נשים שתחושת הערך העצמי שלהן התבססה על אישור מאחרים, היו בעלות פרופיל פייסבוק פעיל הרבה יותר (צילום: panthermedia)
נשים שתחושת הערך העצמי שלהן התבססה על אישור מאחרים, היו בעלות פרופיל פייסבוק פעיל הרבה יותר (צילום: panthermedia)

 

מחקר חדש מצא כי נשים שמבססות את תחושת הערך העצמי על המראה שלהן, נוטות לשתף מספר רב יותר של תמונות והן בעלות יותר חברים ברשת החברתית פייסבוק.

 

לאחרונה פורסם מחקר שמצא כי פייסבוק משפיע לטובה על ההערכה העצמית בגלל שהפרופיל האישי משקף גרסא חיובית של עצמנו. חוקרים מאוניברסיטת קורנל מצאו כי בכך שהרשת החברתית מספקת אפשרויות רבות לייצוג עצמי סלקטיבי- באמצעות תמונות, פרטים אישיים ותגובות שנונות- הדמות שמשתקפת מהפרופיל מעלה את ההערכה העצמית שלנו. כעת, מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת בופלו מצא כי ההתנהגות שלנו ברשת החברתית תלויה באופן בו אנו תופסים את עצמנו.

 

החוקרים בחנו איך סטריאוטיפים מגדריים- כמו זה שנשים מעריכות את עצמן בהתבסס על מראה חיצוני וגברים על ההישגים שלהם- מתבטאים ברשת. החוקרים ביקשו מ- 311 סטודנטים למלא שאלון שבחן את תחושת הערך העצמי שלהם, במה היא תלויה, ואת התנהגותם ברשת החברתית פייסבוק.

 

לא רק שהמחקר מצא כי נשים מזדהות באופן חזק יותר עם התדמית והמראה שלהן, הממצאים הראו כי צורת התפיסה העצמית הזו הייתה קשורה לפעילות שלהן בפייסבוק. נשים שיתפו פי 5 יותר תמונות, היו בעלות רשתות חברתיות גדולות יותר ובילו יותר זמן בפייסבוק מאשר גברים. הנשים שחיפשו אישור בהתבסס על האופן בו אחרים תפסו אותן ועל המראה החיצוני שלהן, היו בעלות פרופיל פייסבוק פעיל הרבה יותר, בעיקר מבחינת שיתוף תמונות.

 

המחקר מצא גם כי משתתפים שביססו את תחושת הערך העצמי שלהם על דברים כגון אהבת משפחה והמידות הטובות של עצמם- כמו היותם אדם מוסרי, בילו פחות זמן ברשת החברתית, בהשוואה למשתתפים שתחושת הערך העצמי שלהם התבססה על מראה חיצוני, על היותם טובים יותר בתחרות עם אחרים, או על אישור מאחרים.

 

החוקרים אמרו כי זה מאכזב שבשנת 2011 נשים צעירות רבות כל-כך ממשיכות לבנות את הערך העצמי שלהן דרך המראה החיצוני- במקרה הזה, באמצעות העלאת יותר תמונות של עצמן בפייסבוק.

 

 

לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת בופלו

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה