מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מה הורג את הישראלים?
סיבת המוות המובילה בישראל : סרטן, אחריה מחלות לב, מחלות כלי דם במוח, סוכרת ומחלות כליה
מה גורם למותם של הישראלים? מסוף שנות התשעים, סרטן היא סיבת המוות הראשונה ומחלת לב הסיבה השנייה בקרב נשים וגברים בישראל. מחלת כלי דם במוח היא סיבת המוות השלישית, סוכרת מדורגת במקום הרביעי ומחלת כליות במקום החמישי. חמשת סיבות מוות אלו מהוות 60% מכלל הפטירות בישראל מסוף שנות התשעים. כך פרסם משרד הבריאות לאחר שבחן את סיבות המוות המובילות בישראל בשנים 1998-2007.
גם לאחר שנלקח בחשבון שיעור הפטירות בגיל 1-74 בלבד, סרטן הינה סיבת המוות הראשונה ומחלות לב הסיבה השנייה. בשנים 2005-2007, שיעור הפטירות בקבוצת גיל זו מסרטן, היה גבוה פי 4.1 בהשוואה לשיעור הפטירות ממחלות לב אצל נשים, ופי שתיים אצל גברים.
בארצות הברית סיבת המוות המובילה היא מחלות לב ורק אחר כך סרטן, ואילו בישראל חל היפוך וכאמור, הסרטן הוא הקוטל המדורג כגבוה ביותר.
על פי הדו"ח, שיעור התמותה ממחלות לב ממשיך במגמת הירידה בכל קבוצות הגיל. בשנים 2000-2007 השיעור ירד בחמישית.
גם שיעור הפטירות ממחלות כלי דם במוח וממחלת הסוכרת נמצא במגמת ירידה. מחלות כלי דם במוח שמדורגות כסיבת המוות השלישית, מהוות 6%-7% מכלל הפטירות בישראל. קיימים שיעורים דומים של פטירות ממחלת הסוכרת, סיבת המוות הרביעית.
מחלות כליה הן סיבת המוות החמישית. השיעור של הפטירות ממחלה זו נמצא במגמת עליה בקרב בני 75 ומעלה.
סיבת המוות השישית היא תאונות. כשמפרידים בין תמותת גברים לתמותת נשים, ניתן לראות כי בקרב גברים תאונות הן סיבת מוות המדורגת במקום גבוה יותר מאשר בנשים.
מחלות כרוניות במערכת הנשימה התחתונה מדורגות במקום ה- 7 בקרב גברים ובמקום ה- 6 בקרב נשים.
יתר לחץ דם היא סיבת המוות העשירית בקרב נשים והסיבה ה- 11 בקרב גברים. יחד עם זאת, מסוף שנות התשעים, שיעור הפטירות מיתר לחץ דם אצל גברים בגיל 45 ומעלה ונשים בגיל 65 ומעלה נמצא במגמת ירידה.
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה