סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
מה אכלו לפני 10000 שנה?
קמח הצטרף לתפריט האדם לא מזמן
24/08/10
תגובות 2צילום: אתר panthermedia
אוהבים דייסה מקמח זרעוני לענה? חוקרים מיוטה מצאו שזה מה שהייתם אוכלים ביוטה לפני 10000 שנה.
בחפירות North Creek Shelter שביוטה מעריכים באמצעות מימצאי פחמן רדיואקטיבי שהמימצאים מייצגים נתונים מלפני כאחת עשרה אלף שנים וזה האתר הכי עתיק ביוטה.
החוקרים גילו את כלי האבן לטחינת הזרעונים מלענה, מלוח ומעשב שהם זרעונים קטנטנים ומציינים שטחינת הזרעים היתה שינוי "טכנולוגי" מוביל באותם ימים שאפשר את מוצר הקמח.
החוקרים בוחנים גם את תזונת הבשר באותם ימים (ברווז, בונה ותרנגול הודו) וזאת בעזרת העצמות שבחפירות, כבשים הצטרפו לתפריט מאוחר יותר.
המימצאים יפורסמו בעיתון הארכאולוגי קיוה.
http://news.byu.edu/archive10-aug-northcreekshelter.aspx
נראה שלפני המצאת האבן ליצירת הקמח, היה הסיכוי לסוכרת הרבה יותר נמוך...
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
ד"ר דינה ראלט PhD
sage brush זה לענה, כמוך התלבטתי ושאלתי את ד"ר אורי פרגמן המנהל האקדמי של הגן הבוטני בירושלים...
מיקי ב.
SAGE מתורגם בבילון למרווה וללענה. לענה (מה שהמרוקאים קוראים שיבה) נראה לי קצת מר מידי. אולי מרווה? יש אומגה 3 וזה טעם נסבל.