כאב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
מדענים הצליחו לכבות את היכולת לחוש קור
הסוף לויכוחים על המזגן? מדענים הצליחו להשפיע על הרגישות לקור, מה שעשוי להוביל לשיטות לשליטה על כאב
חוקרים מאוניברסיטת דרום קליפורניה גרמו לעכברים להיות חסרי רגישות לטמפרטורות מקפיאות, באמצעות כיבוי של תאי עצב נבחרים בעור המעבירים תחושות של קור, בלי לפגוע בתחושות אחרות. התפתחות זו עשויה להוביל יום אחד לטיפולים חדשים בכאב בבני אדם.
במחקר החדש שפורסם בכתב העת Journal of Neuroscience, החוקרים השתמשו ברעלן בקטריאלי על מנת להרוג תאי עצב המצוידים במסלולים המכונים TRPM8 – מבנים תאיים המסייעים בהעברת תחושות של קור. מסלול זה אגב, אחראי גם על חישת מנטול - הרכיב המקרר במנטה. תאי עצב החשים חום וכאב מכאני הותרו שלמים.
העכברים עם תאי העצב שכובו נחשפו למגוון גירויים והושוו לעכברים רגילים. בניסוי אחד, העברים הונחו על משטח עם טמפרטורות משתנות. החוקרים עקבו אחר התנועה של כל אחד מהעכברים שזזו בחופשיות על המשטח, בו הטמפרטורות נעו בין 0 ל-50 מעלות צלזיוס.
בניגוד לעכברים רגילים שזזו מאזורים קרים וחמים מידי, העכברים עם תאי העצב הכבויים נטו להישאר על משטחים שבקצב הדרגתי נהיו יותר ויותר קרים עד לרמות מסוכנות. לעומת זאת, אותם עכברים נטו להתרחק מהמשטחים שנהיו יותר ויותר חמים, בדיוק כמו עכברים רגילים.
החוקרים אומרים כי באמצעות צמצום התחושות ברמה המולקולארית, רופאים עשויים יום אחד לטפל בכאב בצורה מדויקת יותר.
לדבריהם, הבעיה עם תרופות נוגדות כאב היום, היא שבאופן טיפוסי הן מפחיתות דלקתיות - שמהווה רק גורם פוטנציאלי אחד לכאב, או שהן מפחיתות את כל התחושות - מה שפעמים רבות אינו רצוי. אחת ממטרותיהם היא לסלול את הדרך לתרופות שמטפלות בכאב ישירות, באופן שלא מותיר את המטופלים חסרי תחושה.
לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת דרום קליפורניה
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה
אחד18
... על הנכונות שלך ומתן עזרה להמון אנשים ששואלים מחפשים ותוהים. יונתן אתה הגיבור של כולנו (לא רק של אמא) חחח
אחד18
יהונתן וינברג
ד"ר גור רות
שלום, רעלן בקטריאלי הוא חומר רעיל המיוצר ע"י חיידק.
למשל - שמעתם מן הסתם על החומר בוטוקס? החומר שמשתמשים בו בקוסמטיקה ועוד? זהו רעלן בקטריאלי:
הבוטוקס הוא רעלן, בשמו המלא בוטולינום טוקסין. הוא מיוצר ע"י חיידק שנקרא קלוסטרידיום בוטולינום.
זהו חיידק אנאארובי שמתרבה לפעמים בקופסאות שימורים מקולקלות. ואז הן מתנפחות. זוכרים שאמא אמרה לכם לא לפתוח קופסה נפוחה? ואל לאכול אם יש קצף בפנים? זה בגלל הקלוסטרידיום בוטולינום שמייצר את הטוקסין. גם כשהחיידק מת לגמרי, ואין יותר חיידקים הרעלן - הבוטולינום נשאר בקופסה. אם תאכלו 0 מספיק טיפה ממנו כדי לשתק את כל השרירים שלכם כולל שרירי הנשימה ולמוות אכזרי מהרעלת מזון.
זהו רעלן בקטריאלי: רעל שמיוצד ע"י חיידק.
קצת מידע מהויקיפדיה על החיידק ועל הרעלן שלו: http://he.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum
ד"ר גור.
יהונתן וינברג
לפי מה שאני הבנתי רעלן בקטריאלי זה חיידק מסוכן
רעלן-כנראה קשור לסכנה כלשהי
בקטריה-חיידק
אחד18
מישהו יכול להסביר לי מה זה רעלן בקטריאלי?
ענתר
כשקר אפשר להתלבש חם, אבל מה תעשה כשחם? אם אתפשט, אקבל מאסר
varduku
נפלאות גוף האדם - המוח.
אנשים ישבו, למדו וחקרו והגיעו למסקנה הזו. זה בהחלט מתאים לתגובה הראשונה שלך - נפלאות גוף האדם (-:
אמנם, הניסוי בוצע בעכברים ולא בבני האדם ומן הסתם ייקח עוד שנים עד שיגיעו לטיפול עינייני אבל אממממממ אם יש עתיד - יש תקווה (-:
באופן אישי, לא הייתי רוצה להיות שותפה לניסוי הזה בבני אדם (-:
יהונתן וינברג
יהונתן וינברג
מדהיםםם!