מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמדענים הצליחו לכבות את היכולת לחוש קור

מדענים הצליחו לכבות את היכולת לחוש קור

הסוף לויכוחים על המזגן? מדענים הצליחו להשפיע על הרגישות לקור, מה שעשוי להוביל לשיטות לשליטה על כאב


באמצעות צמצום התחושות ברמה המולקולארית ניתן יהיה יום אחד לטפל בכאב בצורה מדויקת (צילום: Shutterstock)
באמצעות צמצום התחושות ברמה המולקולארית ניתן יהיה יום אחד לטפל בכאב בצורה מדויקת (צילום: Shutterstock)

חוקרים מאוניברסיטת דרום קליפורניה גרמו לעכברים להיות חסרי רגישות לטמפרטורות מקפיאות, באמצעות כיבוי של תאי עצב נבחרים בעור המעבירים תחושות של קור, בלי לפגוע בתחושות אחרות. התפתחות זו עשויה להוביל יום אחד לטיפולים חדשים בכאב בבני אדם.

 

במחקר החדש שפורסם בכתב העת Journal of Neuroscience, החוקרים השתמשו ברעלן בקטריאלי על מנת להרוג תאי עצב המצוידים במסלולים המכונים TRPM8 – מבנים תאיים המסייעים בהעברת תחושות של קור. מסלול זה אגב, אחראי גם על חישת מנטול - הרכיב המקרר במנטה. תאי עצב החשים חום וכאב מכאני הותרו שלמים.

 

העכברים עם תאי העצב שכובו נחשפו למגוון גירויים והושוו לעכברים רגילים. בניסוי אחד, העברים הונחו על משטח עם טמפרטורות משתנות. החוקרים עקבו אחר התנועה של כל אחד מהעכברים שזזו בחופשיות על המשטח, בו הטמפרטורות נעו בין 0 ל-50 מעלות צלזיוס.

 

בניגוד לעכברים רגילים שזזו מאזורים קרים וחמים מידי, העכברים עם תאי העצב הכבויים נטו להישאר על משטחים שבקצב הדרגתי נהיו יותר ויותר קרים עד לרמות מסוכנות. לעומת זאת, אותם עכברים נטו להתרחק מהמשטחים שנהיו יותר ויותר חמים, בדיוק כמו עכברים רגילים.

 

החוקרים אומרים כי באמצעות צמצום התחושות ברמה המולקולארית, רופאים עשויים יום אחד לטפל בכאב בצורה מדויקת יותר.

 

לדבריהם, הבעיה עם תרופות נוגדות כאב היום, היא שבאופן טיפוסי הן מפחיתות דלקתיות - שמהווה רק גורם פוטנציאלי אחד לכאב, או שהן מפחיתות את כל התחושות - מה שפעמים רבות אינו רצוי. אחת ממטרותיהם היא לסלול את הדרך לתרופות שמטפלות בכאב ישירות, באופן שלא מותיר את המטופלים חסרי תחושה.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת דרום קליפורניה

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה 

אחד18
20/02/13 23:00

... על הנכונות שלך ומתן עזרה להמון אנשים ששואלים מחפשים ותוהים. יונתן אתה הגיבור של כולנו (לא רק של אמא) חחח

אחד18
20/02/13 22:58
ד--ר-גור-רות
20/02/13 21:52

שלום, רעלן בקטריאלי הוא חומר רעיל המיוצר ע"י חיידק. 

למשל - שמעתם מן הסתם על החומר בוטוקס? החומר שמשתמשים בו בקוסמטיקה ועוד? זהו רעלן בקטריאלי: 

הבוטוקס הוא רעלן, בשמו המלא בוטולינום טוקסין. הוא מיוצר ע"י חיידק שנקרא קלוסטרידיום בוטולינום. 

זהו חיידק אנאארובי שמתרבה לפעמים בקופסאות שימורים מקולקלות. ואז הן מתנפחות. זוכרים שאמא אמרה לכם לא לפתוח קופסה נפוחה? ואל לאכול אם יש קצף בפנים? זה בגלל הקלוסטרידיום בוטולינום שמייצר את הטוקסין. גם כשהחיידק מת לגמרי, ואין יותר חיידקים הרעלן - הבוטולינום נשאר בקופסה. אם תאכלו  0 מספיק טיפה ממנו כדי לשתק את כל השרירים שלכם כולל שרירי הנשימה ולמוות אכזרי מהרעלת מזון. 

זהו רעלן בקטריאלי: רעל שמיוצד ע"י חיידק. 

קצת מידע מהויקיפדיה על החיידק ועל הרעלן שלו: http://he.wikipedia.org/wiki/Clostridium_botulinum

ד"ר גור. 

לפי מה שאני הבנתי רעלן בקטריאלי זה חיידק מסוכן 

רעלן-כנראה קשור לסכנה כלשהי

בקטריה-חיידק

אחד18
17/02/13 12:05

מישהו יכול להסביר לי מה זה רעלן בקטריאלי?

ענתר
15/02/13 16:26

כשקר אפשר להתלבש חם, אבל מה תעשה כשחם? אם אתפשט, אקבל מאסר

varduku
15/02/13 11:07

נפלאות גוף האדם - המוח.

אנשים ישבו, למדו וחקרו והגיעו למסקנה הזו. זה בהחלט מתאים לתגובה הראשונה שלך - נפלאות גוף האדם (-:

אמנם, הניסוי בוצע בעכברים ולא בבני האדם ומן הסתם ייקח עוד שנים עד שיגיעו לטיפול עינייני אבל אממממממ אם יש עתיד - יש תקווה (-:

 

באופן אישי, לא הייתי רוצה להיות שותפה לניסוי הזה בבני אדם (-:

מדהיםםם!