מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמדיטציית זן יעילה נגד כאב

מדיטציית זן יעילה נגד כאב

מחקר: אנשים שעושים מדיטציית זן חושבים פחות על הכאב ולכן סובלים ממנו פחות


ייתכן ולעוסקים במדיטציות יכולת ''לכבות'' תהליכים מוחיים שמעורבים בעיבוד כאב (צילום: panthermedia)
ייתכן ולעוסקים במדיטציות יכולת ''לכבות'' תהליכים מוחיים שמעורבים בעיבוד כאב (צילום: panthermedia)

 

אנשים שעושים מדיטציות זן כן חשים בכאב, אך הם לא חושבים עליו הרבה או מתעסקים בו בהשוואה לאנשים אחרים. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Pain.

 

חוקרים מאוניברסיטת מונטריאול מצאו במחקרים קודמים כי לאנשים שעוסקים במדיטציית זן יש פחות רגישות לכאב. במחקר הנוכחי הם ביקשו לבדוק איך זה קורה.

 

המחקר נערך על 13 אנשים שביצעו מדיטציות זן ונחשפו לגירויי חום כואבים. החוקרים השתמשו ב- MRI פונקציונאלי כדי לבחון את מוחם של הנחקרים, במקביל לכך שהם גם דיווחו על תפיסת הכאב של עצמם.

 

הממצאים הושוו לקבוצה של 13 איש שלא מבצעים מדיטציות, ונמצא כי אנשים המנוסים מאוד במדיטציות דיווחו על פחות תגובות של כאב ונצפתה אצלם פחות פעילות באזורי המוח הקשורים לתהליכים קוגניטיביים, רגשות וזיכרון, כמו האמיגדלה, הקורטס הקדם מצחי וההיפוקמפוס.

 

המחקר הראה כי למרות שהעוסקים במדיטציה היו מודעים לכאב, התחושה לא עובדה בחלק של המוח האחראי להערכה, הצדקות או יצירת זיכרונות. החוקרים מסבירים כי הם חושבים שהאנשים מרגישים את התחושות, אבל מקצרים את התהליך, כשהם נמנעים מאינטרפרטציות או מתיוג הגירוי כמכאיב. לדבריהם, ממצאי המחקר מראים כי ייתכן ולעוסקים במדיטציות זן יכולות שנוצרו בעקבות אימון, "לכבות" תהליכים מוחיים שמעורבים בעיבוד כאב.

 

מחקר נוסף שפורסם השנה מצא הסבר אחר לקשר בין מדיטציה וכאב, והראה כי לאנשים שעושים מדיטציה באופן קבוע קל יותר להתמודד עם כאב, בגלל שמוחם מצפה לו פחות.

 

 

לכתבה המלאה באתר אוניברסיטת מונטריאול

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה