מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותמדיטציה מפחיתה כאב

מדיטציה מפחיתה כאב

מחקר: מדיטציה מפחיתה את ההשפעה הרגשית של כאב ומאפשרת לו להיות יותר נסבל


המדיטציה מאמנת את המוח להיות יותר ממוקד בהווה ולכן לבזבז פחות זמן בציפייה לאירועים שליליים עתידיים (צילום: אתר סטוק פוטוז)
המדיטציה מאמנת את המוח להיות יותר ממוקד בהווה ולכן לבזבז פחות זמן בציפייה לאירועים שליליים עתידיים (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

לאנשים שעושים מדיטציה באופן קבוע קל יותר להתמודד עם כאב, בגלל שמוחם מצפה לו פחות. כך עולה ממחקר חדש.

 

חוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר השוו קבוצה של אנשים שביצעו מדיטציות בהשוואה לאנשים שלא עושים מדיטציות. בקרב קבוצת האנשים שעשו מדיטציות היו רמות שונות של ניסיון, אבל הם כולם התנסו במדיטציית נוכחות (mindfulness meditation) שמטרתה לעגן את האדם בהווה.

 

סריקות מוח חשפו כי בקרב האנשים המתקדמים יותר מבחינת יכולות המדיטציה, הייתה פחות ציפייה לכאב שנגרם להם בעזרת מכשיר לייזר, מה שגם הפך את ההתנסות לנסבלת יותר מבחינתם. רק הנבדקים שהיו מתקדמים מבחינת יכולת המדיטציה, היו בעלי ציפייה והתנסות כאב שונים מאלה שלא ביצעו מדיטציות.

 

המחקר שפורסם בכתב העת המדעי Pain מצא כי בנבדקים שעשו מדיטציות הייתה פעילות חריגה באזורים במוח, ביניהם אזור הידוע כמעורב בשליטה על הקשב ותהליך המחשבות כאשר משהו נתפס כאיום פוטנציאלי.

 

החוקרים מסבירים כי המדיטציה מאמנת את המוח להיות יותר ממוקד בהווה ולכן לבזבז פחות זמן בציפייה לאירועים שליליים עתידיים. ייתכן כי זו הסיבה שהמדיטציה יעילה גם בהפחתת דיכאון, שהופך את הכאב הכרוני לגרוע הרבה יותר.

 

http://www.painjournalonline.com/article/S0304-3959(10)00223-X/abstract

 

למחקר קודם על מדיטציה וכאב 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה