מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותמדיטציה ודימיון מודרך למניעת "בריחת" שתן

מדיטציה ודימיון מודרך למניעת "בריחת" שתן

תירגול של נשימות עמוקות וחשיבה לשליטה על שלפוחית השתן


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

המחקר נערך בשיקגו במרכז אוניברסיטאי המתמחה באבחון ובטיפול בנשים עם בעיות בבריחת שתן והפרעות הקשורות לרצפת האגן. במחקר הזה נבדקה השפעת מדיטציה ודמיון מודרך על בריחת שתן אצל נשים עם בעיה של חוסר שליטה על שלפוחית השתן. הטיפול כלל תירגול של נשימות עמוקות ותירגול של המוח לשליטה על שלפוחית השתן ללא תרופות או ניתוחים.

 

הנחת החוקרים היתה שעבודה על הקשר בין המוח לגוף תעזור לנשים אלו, וגם העובדה שהן רוצות להצליח לשלוט על הגוף שלהן יכולה לעזור להן.


המפגש הראשון של הנשים עם הטיפול כלל היכרות והסבר על השיטה, לאחר מכן הן הקשיבו לקלטת שמע של סדרת תרגילי דימיון מודרך ורוגע, פעמיים ביום למשך שבועיים. המטופלות עקבו אחר מספר המקרים בהם הייתה להן דליפת שתן לפני ואחרי הטיפול והתוצאות אכן הראו שיפור משמעותי.

 

ניתוח התוצאות של תת-קבוצה של 10 נשים (גיל ממוצע 62 שנים) הראה כי ממוצע מקרי דליפת השתן של כל המטופלות ירד מ-38 ל-12 בשבוע. כמעט אחת מכל 4 נשים סובלת מהפרעות הקשורות לרצפת האגן, טיפול במדיטציה ודמיון מודרך יכול להוות כלי חשוב בריפוי המדווה.

 

 תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט


J Urol. 2009, 181(4), Suppl. 1, 561