הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
מדוע מטופלים אשר סובלים מאנורקסיה נצמדים (Cling) להפרעת האכילה שלהם?
הסובלים מהפרעת אכילה מסוג אנורקסיה מצמצמים דרסטית את צריכת המזון שלהם, והם לעיתים קרובות אינם מסוגלים לשנות התנהגות זו.
לראשונה, בעזרת טכנולוגיית MRI, חוקרים גילו תהליך מטבולי במוח אשר מסביר את התנהגות זו.
MRI - הדמיה תהודה מגנטית (באנגלית: Magnetic Resonance Imaging, בראשי תיבות: MRI ) היא סוג של סריקה לא פולשנית המשמשת להדמאת פנים הגוף ללא שימוש בקרני רנטגן, למטרות אבחון רפואי.
בשיטת ה - MRI מקליטים את רמות זרימת הדם באיזורים שונים במוח. זרימה מוגברת מצביעה על מטבוליזם גבוה, וזה מראה על פעילות אינטנסיבית יותר באיזור זה של המוח.
המשתתפים במחקר עברו בדיקה אשר מודדת את יכולתם לבצע שינוי התנהגותי באופן גמיש להתנהגות מסויימת שלמדו לא מכבר. הנבדקים נחשפו לרצף מהיר של צורות גיאומטריות והתבקשו לבצע פעולת התאמה של הצורות. לאחר סיבוב אחד, העיקרון על פיו משייכים את הצורות שונה. במהלך הבדיקה כאמור הוקלטו רמות הפעילות באיזור מסויים במוח.
התוצאות הראו כי מטופלים אשר סובלים מאנורקסיה נצמדו יותר להתנהגות מוכרת ודחו התנהגויות אלטרנטיביות. במקביל ניתוח של תוצאות ה - MRI הראה שאצל מטופלים אשר סובלים מאנורקסיה, בהשוואה לנבדקים בריאים, ישנם איזורים ספיציפיים במוח אשר הם פחות פעילים. איזורים אלה משחקים תפקיד חשוב בהפעלה ושליטה של פעולות בסביבה אשר משתנה לעיתים תכופות.
לקריאה נוספת במחקר:
mona
שטויות במיץ מצב נפשי תמיד משפיע על המוח ועל התפקוד שלו וברור שאם רגילים למשהו תמיד ישארו רגילים לו עד שיחליטו בינם לבין עצמם על שינוי הרגל בסיכומו של עניין החדשה הזאת לא מרפאה אנורקסים עוד אנשים שמנסים להיות חכמים קשקוש
רונן יחיאב
איך יודעים אם זה *סיבה* או *תוצאה*...? סטטיסטיקה נותנת "צילום מצב", ואינה מסוגלת להפריד בין גורמים לתוצאות!