מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותמגנזיום חשוב לבריאות העצם של ילדים

מגנזיום חשוב לבריאות העצם של ילדים

מחקר מצא כי לצריכת מגנזיום וספיגתו בגוף קשר משמעותי לצפיפות העצם בילדים


מגנזיום ניתן למצוא בין היתר בסלמון, עלים ירוקים, דגנים מלאים ושקדים (צילום: Shutterstock)
מגנזיום ניתן למצוא בין היתר בסלמון, עלים ירוקים, דגנים מלאים ושקדים (צילום: Shutterstock)

הורים יודעים לוודא שילדיהם שותים חלב ואוכלים מוצרים אחרים עשירים בסידן, כדי שיהיו להם עצמות חזקות. מחקר חדש מראה כי ייתכן ויש מאכלים אחרים החשובים לבריאות העצמות של ילדים כמו סלמון, עלים ירוקים, דגנים מלאים, שקדים ומאכלים אחרים העשירים במגנזיום.

 

ידוע כי מגנזיום חשוב לבריאות העצם במבוגרים, אבל רק מעט מחקרים בדקו אם צריכת וספיגת המגנזיום קשורות לבריאות העצם בילדים קטנים. המחקר החדש, שהוצג בכנס השנתי של החברות האקדמיות לרפואת ילדים, ביקש לבחון את הסוגיה.

 

חוקרים מקולג' Baylor לרפואה גייסו 63 ילדים בריאים בגילאי 4 עד 8 שלא נטלו תוספי ויטמינים או מינרלים. הילדים אושפזו פעמיים ללילה, אז נמדדו רמות הסידן והמגנזיום שלהם.

 

המשתתפים מילאו יומנים בהם פירטו את התזונה שלהם לפני האשפוז. כל המזונות והמשקאות שהוגשו במהלך השהות שלהם באשפוז הכילו את אותה כמות של סידן ומגנזיום שהילדים צרכו ביום טיפוסי, בהתבסס על היומנים. המזונות והמשקאות נשקלו לפני ואחרי כל ארוחה, כדי לקבוע כמה סידן ומגנזיום הנחקרים צרכו למעשה.

 

בעודם באשפוז, רמות הסידן והמגנזיום של הילדים נמדדו בטכניקה מיוחדת המאפשרת לקבוע כמה סידן ומגנזיום נספגו בגוף. החוקרים מדדו גם את תוכן וצפיפות המינראלים בעצם באמצעות בדיקת צפיפות העצם.

 

התוצאות הראו כי רמות המגנזיום שנצרכו ונספגו בגוף היו מנבאות מרכזיות של צפיפות העצם ותכולת העצם של הילדים. לעומת זאת, צריכת סידן לא השפיעה באופן משמעותי על צפיפות העצם או תכולת העצם.

 

 

Pediatric Academic Societies (PAS) annual meeting in Washington, DC