מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותמגיל ההתבגרות: כל עלייה ב-BMI מעלה סיכון ללחץ דם גבוה

מגיל ההתבגרות: כל עלייה ב-BMI מעלה סיכון ללחץ דם גבוה

מחקר ישראלי מצא קשר בין עלייה במדד ההשמנה לסיכון ליתר לחץ דם, אפילו בקרב מתבגרים במשקל תקין


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

השמנה מוכרת מזה שנים כגורם סיכון למחלות רבות בהן מחלות לב וכלי דם, סוכרת וסוגים מסוימים של סרטן. בבחינת הקשר בין השמנה לתחלואה כרונית נלווית, ידוע מזה שנים הקשר בין משקל עודף ליתר לחץ דם, קשר שתחילתו כבר בגילי הילדות וההתבגרות. מחקר חדש שבוחן את התופעות בישראל מזהה קשר בקרב מתבגרים בין מדד ההשמנה ה-BMI לבין עלייה בסיכון ליתר לחץ דם – קשר שקיים עוד במתבגרים במשקל תקין, ומתעצם בקרב מתבגרים עם עודף משקל והשמנת יתר.

 

במחקר שהוא מהמקיפים ביותר בעולם העומד על טיב הקשר בין השמנה ולחץ דם במתבגרים, בוצע עיבוד נתונים של 714,922 מתבגרים בריאים שעברו בדיקות רפואיות בגילי 20-16 במסגרת הליכי ההכנה לגיוס לצה"ל בין השנים 2011-1998, ונמצאו בעלי פרופיל רפואי תקין לצורך גיוס ליחידות קרביות (82 ומעלה), 59% מתוכם גברים. החוקרים מחיל הרפואה בצה"ל, בית החולים איכילוב ואוניברסיטת תל אביב חישבו את מדד ההשמנה BMI על פי הנוסחה המקובלת המחלקת את המשקל בקילוגרמים בריבוע הגובה במטרים.

 

נתוני המתגייסים מזהים עלייה בממדי ההשמנה בקרב מתבגרים בישראל, התואמת עלייה דומה במדינות מערביות, ושיעור המתבגרים עם עודף משקל (BMI של 25 יחידות ומעלה) עלה ב-59% - מ-13.2% בשנת 1998 ל-21% בשנת 2011. בחלק ממדינות המערב מאובחנות בעשור האחרון גם ירידות בשיעורי ההשמנה בקרב מתבגרים, וכך למשל במדינת ניו יורק בארה"ב תוארה ירידה שכזו בשנים 2007-2006 ו-2011-2010, אולם מהמחקר עולה כי מגמה מעודדת זו טרם הגיעה לישראל, נכון לסוף שנת 2011.

 

בהמשך חולקו נתוני מדד ההשמנה של המתבגרים לעשירונים, ונמצא כי ביחס לעשירון התחתון של מתבגרים עם מדד השמנה בערך 17.5 יחידות, כל עלייה של יחידה ב-BMI הובילה לעלייה בסיכון ליתר לחץ דם, שהוגדר כלחץ דם סיסטולי מעל 130 מ"מ כספית ולחץ דם דיאסטולי מעל 85 מ"מ כספית, בהתאם להגדרות הארגון הבינלאומי ליתר לחץ דם משנת 1999. העלייה בסיכון ליתר לחץ דם זוהתה גם בקרב מתבגרים במשקל תקין, והתעצמה ביתר שאת בקרב אלו עם עודף משקל (BMI של 25 יחידות ומעלה) והשמנת יתר (BMI של 30 יחידות ומעלה).

 

בבנות הקשר חזק במיוחד 

 

בקרב בנים, ביחס לאלו בעשירון התחתון עם מדד השמנה בערך של 17.5 יחידות בממוצע, עלייה לעשירון השני (ערך של 18.7 יחידות בממוצע) הגדילה ב-25% את הסיכון ליתר לחץ דם, BMI של 19.6 יחידות העלה ב-44% את הסיכון, BMI של 20.3 יחידות העלה ב-58% את הסיכון, BMI של 21 יחידות העלה ב-72% את הסיכון, BMI של 21.7 יחידות העלה ב-92% את הסיכון, BMI של 22.6 יחידות העלה פי 2.16 את הסיכון, BMI של 23.7 העלה פי 2.4 את הסיכון, BMI של 25.4 יחידות בממוצע בעשירון התשיעי (הכולל נבדקים עם עודף משקל) העלה פי 2.89 את הסיכון, ו-BMI של 29.6 יחידות בממוצע בעשירון העליון (הכולל נבדקים עם השמנת יתר) העלה פי 4.15 את הסיכון לאבחון ביתר לחץ דם.

 

בקרב בנות המגמות היו אף חריפות יותר, וביחס לאלו בעשירון התחתון של מדד ההשמנה (17.6 יחידות בממוצע), בנות בעשירון השני (18.9 יחידות בממוצע) היו בסיכון גבוה ב-34% ליתר לחץ דם, בנות בעשירון השלישי (19.6 יחידות) היו בסיכון גבוה ב-62%, בנות בעשירון הרביעי (20.3 יחידות) היו בסיכון גבוה ב-92%, בנות בעשירון החמישי (21 יחידות) היו בסיכון גבוה פי 2.09, בנות בעשירון השישי (21.7) היו בסיכון גבוה פי 2.25, בנות בעשירון השביעי (22.6 יחידות) היו בסיכון גבוה פי 2.7, בנות בעשירון השמיני (23.6 יחידות) היו בסיכון גבוה פי 3.32, בנות בעשירון התשיעי שכלל בנות בעודף משקל (כשמדד ההשמנה היה 25.2 יחידות בממוצע) היו בסיכון גבוה פי 4.48 ליתר לחץ דם ובנות בעשירון העליון שכלל בנות עם השמנת יתר (כשמדד ההשמנה היה 29.2 יחידות) היו בסיכון גבוה פי 8.14 ליתר לחץ דם. הקשר החזק בין השמנה ללחץ דם בקרב בנות זוהה גם בעבר במחקר משנת 2011 שנערך באוניברסיטת קליפורניה.

 

בנוסף מצא המחקר הנוכחי כי עלייה בעשירוני מדד ההשמנה לוותה בירידה מקבילה במדד הסוציואקונומי שבו סווגו הנבדקים, כשבנות ובנים במשקל עודף היו ברובם במדד סוציואקונומי נמוך יותר, בהתאם למגמה דומה המזוהה במדינות המערב הקושרת בין מצב סוציואקונומי נמוך לבין עודף משקל והשמנה.

 

במחקר השתתפו החוקרים ד"ר אודי חורין, ד"ר אייל חסידים, ד"ר מיכאל הרטל, ד"ר עופר חבקוק, ד"ר ניר פלינט, ד"ר תומר זיו-ברן וד"ר ירון ארבל, וממצאיו מתפרסמים בגיליון מארס 2015 של כתב העת American Journal of Hypertension.

 

הקשר הביולוגי בין יתר לחץ דם להשמנה מוסבר בכמה מסלולים שונים, לרבות עלייה בסיכון לתנגודת לאינסולין בקרב אנשים עם עודף משקל, המגדילה את הסיכון לסוכרת ומשפיעה גם על לחץ הדם, וכן ירידה בתפקוד כלי הדם ועלייה בסיבוכים במבנה כלי הדם בגוף כתוצאה מהצטברות עודפי שומן, התורמת לעלייה בלחץ הדם. מקור העצמת הקשר בין התופעות בקרב נשים אינו ידוע, ומיוחס על ידי החוקרים ככל הנראה להורמונים מסוימים הפעילים בקרב נשים המשפיעים על הצטברות שומנים בשכבה הפנימית של כלי הדם (אנדותל) או על עלייה בסיכון לשחלות פוליציסטיות בקרב נשים עם עודף משקל.

 

 

American Journal of Hypertension, Doi:10.1093/ajh/hpv007