מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותמגזינים יקדמו דימוי גוף בריא?

מגזינים יקדמו דימוי גוף בריא?

מגזין הנוער הפופולארי ''שבע עשרה'' התחייב לא לשפץ מצולמים באמצעות תוכנות עריכה. ניצנים של שינוי?


לא ברור מה תהיה מידת השינוי שנראה במגזין (צילום: Shutterstock)
לא ברור מה תהיה מידת השינוי שנראה במגזין (צילום: Shutterstock)

 

ביקורת רבה הופנתה לתקשורת בכלל ולמגזינים בפרט, על הצגת סטנדרטים בלתי אפשריים של רזון ויופי המביאים לבעיות דימוי גוף והפרעות אכילה. כעת נצפית מגמה חדשה – מגזינים מתחייבים לקדם דימוי גוף בריא וריאלי יותר. מגזין הנוער האמריקאי "שבע עשרה" (Seventeen) הודיע כי הוא מתחייב לא לשנות גוף או פנים של מצולמים באמצעות תוכנות עריכה דיגיטליות.

 

עורכת המגזין הבטיחה שהמגזין "יחגוג כל סוג של יופי" ויציג "בנות אמיתיות ודוגמניות שהן בריאות". המגזין ימשיך לעשות שינויים קטנים לתמונות כמו מחיקת שערה סוררת או שינוי צבע הרקע, אך לא יבצע שינויים גדולים לפנים או גוף של אדם.

 

פרסום ההתחייבות הגיע עקב מלחמה של נערה בת 14, אליה הצטרפו יותר מ-85,000 איש שחתמו על עצומה שהיא התחילה בנושא. "אותן 'נשים יפות' שאנחנו רואים במגזינים הן מזויפות" נכתב בעצומה. "הן לעיתים קרובות עברו פוטושופ, הן עוברות עריכה כדי להראות רזות יותר וכאילו יש להן עור מושלם. בחורה שאתם רואים במגזינים - סביר להניח שנראית שונה מאוד בחיים האמיתיים".

 

נראה כי המגזינים קשובים להלך הרוח הציבורי, או לפחות מבקשים להראות שזה המצב. ההודעה של מגזין "שבע עשרה" אינה הראשונה. לאחרונה הודיע מגזין ווג (Vogue), ממגזיני האופנה המובילים בעולם, כי לא יופיעו במגזין תמונות של דוגמניות ודוגמנים רזים מידי, במטרה לקדם דימוי גוף בריא.

 

יחד עם זאת, המבקרים טוענים כי לא מדובר בשינוי אמיתי. מגזין ווג לא פרסמו את ההגדרות לרזון שלא יופיע יותר בעמודי המגזין. זה נותר לשיקול דעתו של כל עורך. בנוסף, לא התייחסו עורכי המגזין לעריכת התמונות באמצעות תוכנות כמו פוטושופ. בפועל, בינתיים נראה שלא חל שינוי משמעותי ברוב מגזיני ווג. מגזין "שבע עשרה" בעודו מתחייב לקדם דימוי גוף בריא יותר, טוען כי גם בעבר פורסם אצלו רק יופי "אותנטי", למרות ש-85,000 האנשים שחתמו על העצומה כנראה חשו שלא כך היה. לכן, לא ברור מה תהיה מידת השינוי שנראה במגזין.

 

 

גם הרשתות החברתיות נלחמות בהפרעות אכילה