מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.

מאבק לחיים

כדורגלן לשעבר דני מילס מתמקד בתחום חדש בחייו לאחר מות בנו מ-Spina bifida


עבודות צדקה של כדורגלן לשעבר
עבודות צדקה של כדורגלן לשעבר

דני מילס ידוע בתור אחד השחקנים המובילים בתחום כדורגל, אולם מות בנו כתוצאה מ-spina bifida וסיום מוקדם של הקריירה המקצועית שלו גרמו למהפך בחייו-עבודת צדקה לטובת אנשים מוגבלים.

 

לראיון דני מגיע בכסא גלגלים. הכל חלק מההכנות לקראת המרתון, אותו הוא ינסה להשלים על הגלגלים כדי לגייס כסף עבור מחקר בנושא ספינה ביפידה (Spina Bifida). בשנת 2002, הוא איבד את בנו ארצ'י עקב המחלה וסיבוכיה. דני ואשתו קיבלו את האבחנה במהלך ההריון. "כשזה נאמר לנו לראשונה, לא באמת ידענו מה היא ספינה ביפידה", אומר דני. "אבל אז אמרו לנו שזה כל כך חמור שלתינוק לא יהיה כל סיכוי לשרוד". ההיבט המחרידה ביותר של כל זה היה שאשתו ליסה עדיין היתה צריכה לעבור את כל ההריון ולידת התינוק החולה. ""זה היה מאוד קשה לדעת כי לא תהיה שום תוצאה טובה בסופו של דבר. ארצ 'י נוטר בקפדנות עד רגע הלידה, אבל ליבו עצר רק כמה דקות לפני שהוא נולד."

 

מאז מותו של ארצ'י, הזמן לא הפך למרפא הגדול כפי שאנשים רבים חושבים. אבל דני למד להתמודד עם אובדן: לנהל אותו. עבודת צדקה והאתגר החדש שלו בכיסא גלגלים סייעו לו לתת מטרה למה שקרה בחייו ולא כדי לעצב את החיים שאחרי הכדורגל. "המירוץ בכיסא גלגלים נותן לי סיבה להתאמן כל יום, כדי לשמור על הכושר ולהמשיך לעבוד קשה, ולתת לי מטרה אמיתית לחיים שלי כרגע".

 

"אני משתמש בשמי כדי לתת קול  לתלונות של נכים וכדי לנסות להבין טוב יותר את קשיי היום יום שלהם", אומר דני בהתרגשות. "אני לא מנסה לומר שאני נכה. אני רק רוצה להעלות את המודעות הציבורית".

 

ידוענים יכולים לעזור להעלות את המודעות של מחלה או מצב רפואי מסוים ולהביא אותם אל אור הזרקורים.

 

מבט מקרוב על Spina Bifida

 

 

 

מתוך-BBC News

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן