מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותמאבחנים את הילד- מטפלים בהורה

מאבחנים את הילד- מטפלים בהורה

מחקר: איתור גורמי סיכון למחלות לב בילדים מסייע לאתר הורים בעלי כולסטרול גבוה ולטפל בהם


רמות מאוד גבוהות של כולסטרול הן לרוב תורשתיות (צילום: panthermedia)
רמות מאוד גבוהות של כולסטרול הן לרוב תורשתיות (צילום: panthermedia)

 

מחלות תורשתיות בקרב ההורים מובילות לא אחת לגילוי מוקדם וטיפול מונע בקרב הילדים. מחקר חדש שנערך בבית החולים רמב"ם מראה שהנתיב הזה הוא דו-כיווני: אבחון הילדים, מוביל למניעת התקפי לב בקרב ההורים.

 

ידוע שילדים להורים שפיתחו מחלות לב לפני גיל 55, נמצאים בסיכון של פי 2-4 להופעת מחלות לב וכלי דם בבגרותם. גם מחלות שונות המתפתחות כבר בגיל צעיר כמו טרשת עורקים וסינדרום מטבולי (מקבץ של מצבים בריאותיים כמו השמנה, סוכרת, כבד שומני, שומנים בדם ויתר לחץ דם), מעמידות את הילדים בסיכון משמעותי ביותר להתפתחות בעיות לב וכלי דם בהמשך חייהם.

 

בשנים האחרונות, הולכת ומתבססת התפיסה כי יש לטפל בגורמי סיכון שמובילים למחלות לב וכלי דם כבר בגיל צעיר. מחקרים שונים הוכיחו כי התערבות מוקדמת היא קריטית ויכולה לתקן או להפחית את הסיכון בצורה ניכרת.

 

מנתונים שנאספו ממרפאה ברמב"ם, המאתרת ומטפלת בילדים שנמצאים בסיכון בכדי למנוע את התפתחותן של מחלות לב וכלי דם, עלתה תופעה הנקראת Reverse Cholesterol Screening או בתרגום חופשי-"סקירת כולסטרול הפוכה".

 

בקרב הילדים המטופלים במרפאה, ישנם כאלה שהגיעו לטיפול בעקבות סממנים הקשורים בבריאותם הפיזית כמו השמנת יתר או כאבים בחזה, ללא קשר להיסטוריה משפחתית של מחלות לב וכלי דם או כולסטרול גבוה. בקרב חלק מהילדים נמצאו רמות כולסטרול גבוהות בבדיקות, מה שלעלול להיגרם ממקור התורשתי. מאחר והוריהם של הילדים הללו לא היו בעלי רקע של התקפי לב וכולסטרול גבוה, נבדקו גם ההורים ונמצאה אצלם רמת כולסטרול גבוהה בדם, מבלי שהם ידעו על כך. מצב זה התרחש בקרב 10-15% מהילדים שנמצאים במעקב במרפאה.

 

"התופעה הזו מאוד מעניינת", אומר ד"ר גל נוימן, רופא במחלקת ילדים א' ברמב"ם ומרכז פעילות המרפאה "הילדים מגיעים למרפאה כיוון שההורים מודעים לבעיות הבריאותיות שהילדים עלולים לפתח, בעיקר עקב השמנה. דרך הבדיקות שאנו מבצעים לילדים, אנחנו לעיתים מקבלים רמזים לגבי המחלות שיש להורים, ולמעשה מיידעים אותם לראשונה שהם נמצאים בסיכון".

 

 

למידע נוסף באתר בית החולים רמב"ם