מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותלראשונה: הודעת SMS על מצב המנותח

לראשונה: הודעת SMS על מצב המנותח

לראשונה בארץ ובעולם השיק המרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) שירות יחיד מסוגו בעולם: הודעת SMS על מצב המנותח הנשלחת למשפחה הקרובה


הודעות SMS מחדר הניתוח (תצלום: אתר סטוק פוטוז)
הודעות SMS מחדר הניתוח (תצלום: אתר סטוק פוטוז)

מהיום ניתן לקבל מידע אודות בן משפחה הנמצא בחדר ניתוח ישירות לטלפון הסלולארי. באמצעות הודעות sms תוכלו לקבל מידע אודות התקדמות בשלבי התהליך הרפואי של יקירכם בחדר הניתוח. השירות הינו ראשון מסוגו בארץ ובעולם, והוא פרי יוזמה של המרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) ופיתוח של חברת Telme, המתמחה בפתרונות יצירתיים בעולם הסלולאר.

 

מי מאיתנו לא מכיר את הסיטואציה - בן משפחה או חבר קרוב עובר ניתוח והקרובים לו יושבים בחדר ההמתנה, דרוכים וחוששים לעזוב את המקום פן ייצא הרופא או האחות עם מידע חשוב שהם עלולים לפספס. רבים מוותרים על יום עבודה,  אחרים אפילו לא עוזבים את חדרי ההמתנה כדי ליהנות מכוס קפה או ממנוחה קלה.

 

המרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב) בשיתוף עם חברת הסטארט-אפ Telme, המתמחה בפתרונות בעולם הסלולאר, מצאו פתרון. במקום לשבת בחדר ההמתנה בציפייה דרוכה, מעכשיו ניתן יהיה לקבל עדכון לגבי שלבי תהליך הניתוח באמצעות SMS הנשלח למכשיר הנייד האישי. השירות ניתן תוך שמירה על צינעת הפרט והסודיות הרפואית, והמיועד לבני המשפחה הקרובה בלבד. עלות השירות היא שקלים בודדים.


"המשפחות יקרות לליבי ממש כמו החולה. כשאני מביטה על קרובי המשפחה הנפרדים מהחולה בחדר הקבלה לחדר ניתוח, אני חשה כי הם אבודים. הישיבה בחדר ההמתנה של חדר הניתוח גם היא לחוצה ולעיתים עלולה להיות ממושכת", אמרה השבוע פרופ' עידית מטות, מנהלת מחלקת הרדמה וטיפול נמרץ במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), " ולכן הודעות עידכון ב-SMS על התקדמות התהליך הניתוחי יש בהם משום הרגעה ונחמה פורטה למשפחות הדואגות", סיכמה פרופ' מטות.

 

כיצד פועל השירות?


כאשר מטופל יוצא מהמחלקה לניתוח, מקבלת משפחתו דף מידע אודות השירות הכולל מדבקה עם ראשי התיבות של שמו וארבע הספרות האחרונות של תעודת הזהות שלו. בני המשפחה שרוצים להתעדכן באמצעות המיזם החדש מתבקשים לשלוח הודעת SMS עם הפרטים הללו ל- Telme ומאותו הרגע הם מתעדכנים, בכל מקום ובכל עת, בהתקדמות שלבי התהליך הרפואי בחדר ניתוח: לפני הניתוח, בניתוח, בחדר ההתאוששות וכאשר הוא מועבר למחלקה או משוחרר לביתו, וכל זאת בזמן אמת.

 

לאחרונה הוחל גם בפיילוט של Telme במרפאות אף-אוזן-גרון ונוירולוגית ילדים בבית החולים לילדים "דנה", זאת, במסגרת שיפור חווית השירות במרפאות ילדים.

 

שירות זה מאפשר להורים לבלות את זמן ההמתנה לרופא במשחקיה ב"דנה" או בכל מקום אחר ורק כאשר מגיע תורם, הם נקראים באמצעות SMS לרופא. עד היום השתמשו עשרות משפחות בשירותי Telme במרכז הרפואי תל אביב, הן בחדרי הניתוח והן במרפאות.

mamaWitch
11/09/09 14:23

הלוואי ושירות זה יתפשט לכל בתי החולים והמחלקות