מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

קרוהן וקוליטיס

מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.
ליהי גודני
ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי 
חזי יזרעאלי
חזי יזרעאלי
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך. מטפל בילדים, נוער ומבוגרים.
פרופ׳ הנית ינאי
פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין
פרופ' איריס דותן
פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיסחדשותלקראת אישור: חוק למניעת אלימות נגד רופאים

לקראת אישור: חוק למניעת אלימות נגד רופאים

אושר לקריאה שנייה ושלישית: תוקפי רופאים לא יורשו להיכנס לבית החולים למשך חצי שנה


בשנת 2010 התרחשו יותר מ- 2,500 אירועי אלימות (צילום: Shutterstock)
בשנת 2010 התרחשו יותר מ- 2,500 אירועי אלימות (צילום: Shutterstock)

 

ועדת הבריאות של הכנסת אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק חדשה להתמודדות עם אלימות נגד רופאים ועובדים במערכת הבריאות. לפי הצעת החוק אדם שפוגע פיזית או מילולית באחד מאנשי הצוות או ברכוש, יוזהר כי לא יוכל לקבל טיפול במוסד זה אם התנהגותו תשנה בעתיד. אם האדם יפעל שוב בצורה אלימה כניסתו לבית החולים תיאסר.

 

את הצעת החוק יזמה ההסתדרות הרפואית והיא הונחה על שולחן הכנסת על ידי חברי הכנסת אלכס מילר, אנסטסיה מיכאלי ודוד רותם.

 

לפי הצעת החוק, מטופל או בן משפחתו, שפוגע במכוון פגיעה פיזית או מילולית במטפל או ברכוש מוסד רפואי, יוזהר כי לא יוכל לקבל טיפול במוסד זה באם התנהגותו תשנה בעתיד. אדם שיפעל שוב בצורה אלימה בטווח זמן של שנה מיום שהוזהר, לא יהיה זכאי לקבל טיפול רפואי באותו מוסד, למעט במצב חירום רפואי- זאת לתקופה של 3 חודשים במקרה של פגיעה מילולית ו-6 חודשים במקרה של פגיעה פיזית.

 

ההצעה שואבת השראה מחוק דומה שאומץ באנגליה, שתכליתו לתת למערכת הבריאות כלים להתמודד בצורה שקולה, הדרגתית ואחראית עם מי שבמצעים תקיפות חוזרות ונשנות, ובכפוף להגבלות ולשמירה על זכות המטופל לטיפול בעת חירום. באנגליה החוק הפחית באופן משמעותי את מספר עבירות התקיפה נגד רופאים.

 

לפי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2010 אירעו 2,528 מקרי אלימות. ברוב המקרים מדובר במטופל, במלווה או בבן משפחה התוקף את הצוות הרפואי, לעיתים תוך פגיעה ברכוש. -כ 42% מהתקיפות אירעו בחדרי המיון ובמחלקות הפנימיות בבתי החולים. כחמישית מהאירועים האלימים שדווחו הם אלימות פיזית, היתר אלימות מילולית. רוב אירועי האלימות הפיזית בבתי החולים, הופנו כלפי המאבטחים, בעוד שהאחיות ספגו את רוב האלימות המילולית.

 

"הרופאים הנמצאים בחזית מול החולים ובני משפחותיהם חשופים מידי יום לאלימות וכל עוד לא נטפל בחוליי המערכת לא נוכל לפתור את הבעיה כליל. העדר תקני רופאים מספיקים בבתי החולים ובמרפאות, העדר בצוות סיעודי, מחסור בציוד רפואי, מתקנים צפופים ולקויים גורמים לעומס יתר על הרופאים. התורים מתמשכים והציבור מאבד את סבלנותו ומפנה את זעמו כלפי הרופא", אמר ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית. "חובה עלינו כחברה וחובה על המערכת ליצור אווירה ציבורית שבה בכל מקרה לא יכולה להיות כל הצדקה לאלימות נגד רופאים, יש לגלות אפס סבלנות לגילויי אלימות".

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה