סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
לקקנות (sweet tooth) היא תכונה גנטית
יש הבדל בין אוכלוסיות במדינות שונות
19/04/10
תגובות 0מדוע האירופאים אוהבים יותר מתוק? האם זה עזר להם להישרד?
מסביב לעולם, אוכלוסיות הגרות בקווי רוחב צפוניים, נושאים נטייה גנטית לאהבת סוכר בשכיחות גבוהה יותר מתושבי מדינות טרופיות.
במסגרת המחקר נבדק חוש הטעם של 144 משתתפים מארצות מוצא שונות.
הנבדקים טעמו תשע תמיסות שונות עם ריכוז סוכרוז הנע בין 0-4% ונבקשו לסדר את התמיסות על פי דרגת המתיקות.
לכל נבדק נקבעה דרגת הרגישות לסוכר.
החוקרים ביצעו התאמה בין דרגת הרגישות לסוכר שנמצאה במשתתפים לבין שני גנים הידועים כקשורים לרגישות לסוכר (TAS1A3, TAS1R2) אך מצאו שדווקא וריאנטים שונים של גן שלישי (TAS1R3) סייעו בחיזוי הרגישות לסוכר של הנבדקים.
אם אתה אוהב מתוק, זה לא אשמתך- זה בגנים.
Current Biology, 2009, 19(15), 1288-1293
כדאי לזכור שהסוכר ממכר.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט