מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותלנשים סוכרתיות סיכון גבוה יותר למחלות לב בהשוואה לגברים

לנשים סוכרתיות סיכון גבוה יותר למחלות לב בהשוואה לגברים

מחקר שכלל 850,000 איש הראה כי לנשים עם סוכרת סיכון גבוה ב-44% לפתח מחלת לב בהשוואה לגברים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

ידוע כי לאנשים עם סוכרת סוג 2 סיכון מוגבר לפתח מחלות לב. כעת, ניתוח נתונים מ-64 מחקרים מראה כי הסיכון למחלות לב כליליות גבוה הרבה יותר בנשים סוכרתיות בהשוואה לגברים סוכרתיים.

 

המחקר, שממצאיו פורסמו בכתב העת של האיגוד האירופאי לחקר סוכרת Diabetologia, מתבסס על 64 מחקרים קודמים שנערכו ברחבי העולם בין השנים 1966 עד 2013. המחקרים כללו יחד למעלה מ-850,000 בני אדם ו-28,203 אירועי לב.

 

נמצא כי לנשים עם סוכרת היה סיכון גבוה כמעט פי שלושה (2.82) לפתח מחלת לב בהשוואה לנשים ללא סוכרת. לעומת זאת, לגברים עם סוכרת היה סיכון גבוה פי שניים (2.16) לפתח מחלת לב בהשוואה לגברים ללא סוכרת. החוקרים חישבו ומצאו כי לנשים עם סוכרת סיכון גבוה ב-44% לפתח מחלות לב בהשוואה לגברים עם סוכרת, גם לאחר שהם נטרלו בחישוב הנתונים הבדלים מגדריים בגורמי סיכון אחרים למחלות לב כמו גיל ועישון.

 

החוקרים – צוות מאוסטרליה, בריטניה והולנד – מציעים מספר הסברים להבדל בין גברים לנשים עם סוכרת. הסבר אחד הוא שנשים, במיוחד בעבר, לא טופלו מספיק מבחינת גורמי סיכון למחלות לב. עם זאת, אפילו באוכלוסיות עכשוויות יותר, כשסוכרת מטופלת באופן דומה בנשים וגברים, לנשים באופן כללי סבירות נמוכה יותר להשיג את מטרות הטיפול כמו הורדת לחץ דם והפחתת רמות הכולסטרול. החוקרים חושדים כי נשים צריכות להתדרדר מבחינה מטבולית יותר מאשר גברים כדי להפוך לסוכרתיות, לכן נקודת ההתחלה שלהן גרועה יותר אפילו לפני שהטיפול מתחיל. ייתכן גם שנשים חיות יותר במצב של טרום סוכרת (רמות סוכר גבוהות מהתקין שעדיין לא מגיעות להגדרה של סוכרת) בהשוואה לגברים ובשלב זה, מכיוון שהן לא מוגדרות כסוכרתיות, הן לא מקבלות טיפול לגורמי הסיכון למחלות לב ולכן הן בעצם חשופות להם זמן ממושך יותר מגברים.

 

לדוגמא, מחקר בריטי גדול מצא כי ה-BMI בזמן האבחנה של סוכרת היה בממוצע גבוה בכמעט 2 יחידות בנשים בהשוואה לגברים. משקל עודף הוא גורם הסיכון המרכזי לסוכרת סוג 2, ונראה כי נשים צריכות להיות שמנות יותר מגברים כדי לפתח את המחלה. ייתכן שהסיבה קשורה לכך שגברים נוטים יותר להשמין באזור הבטן – גורם סיכון מטבולי ידוע, בעוד שנשים נוטות יותר לצבור שומן באזור הירכיים והאגן.

 

החוקרים מציינים כי ידוע ששינויים קטנים יכולים להשפיע מאוד בקרב אנשים עם טרום סוכרת. ירידה במשקל, הוספת יותר פעילות גופנית ושינויים בתזונה יכולים לעצור את התקדמות המצב לסוכרת סוג 2. במידה וכבר התפתחה סוכרת, חשוב לעשות מאמצים לאיזון רמות הסוכר בדם.

 

 

Diabetologia 2014; DOI: 10.1007/s00125-014-3260-6