מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותלמניעת שבץ – לכו יותר זמן, לא יותר מהר

למניעת שבץ – לכו יותר זמן, לא יותר מהר

בגברים מבוגרים, שעה-שעתיים של הליכה ביום יפחיתו סיכון לשבץ בשליש. מה שחשוב זה כמה הולכים ולא הקצב


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

גברים מבוגרים שרוצים להפחית את הסיכון שלהם לשבץ מוחי, צריכים לשבץ הליכות ארוכות בסדר היום הקבוע שלהם. ככל שהולכים יותר, כך הסיכון לשבץ יורד, ללא קשר לקצב ההליכה. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Stroke.

 

המחקר נערך בקרב כמעט 3,500 גברים בריטים בריאים בגילאי 60 עד 80, שהיו במעקב במשך כ-11 שנים. בתחילת המחקר, הגברים נשאלו כמה הם הולכים בכל שבוע ובאיזה קצב הם הולכים. במהלך תקופת המעקב, 195 מהנחקרים עברו שבץ.

 

בהשוואה לגברים שהלכו רק 0-3 שעות בשבוע, לגברים שהלכו 4-7 שעות היה סיכון נמוך ב-11% לשבץ, לגברים שהלכו 8-14 שעות היה סיכון נמוך ב-37% ובגברים שהלכו יותר מ-22 שעות בשבוע הסיכון לשבץ היה נמוך ב-64%. 

 

הקשר בין הליכה להפחתת הסיכון לשבץ לא היה תלוי בקצב ההליכה, ברמות הפעילות הגופנית או בגורמי סיכון לשבץ.

 

החוקרים מסבירים שבהשוואה להליכה בקצב איטי, גברים שהלכו מהר יותר היו בעלי סיכון נמוך לשבץ בכשליש, אבל זה נבע רק מהעובדה שהם הלכו זמן רב יותר מאנשים שהלכו לאט יותר. לדבריהם, מחקרם מראה כי הזמן שהגברים בילו בהליכה ולא קצב ההליכה, היה הגורם החשוב במניעת שבץ.

 

 

Stroke 2014: DOI: 10.1161/STROKE.AHA.113.002246