מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותלמישהו יש מתכון טוב לדגים?

למישהו יש מתכון טוב לדגים?

לקראת ראש השנה: בואו להחליף מתכונים לדגים וללמוד על דגים ובריאות. וגם: ממה צריך להיזהר?


לחולים במחלות כרוניות מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים לפני הבישול (צילום: Shutterstock)
לחולים במחלות כרוניות מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים לפני הבישול (צילום: Shutterstock)

 

החריימה של דודה גילה לוקח בהליכה את הגפילטע של סבתא חיה? שתפו אותנו במתכוני הדגים הטובים ביותר לקראת ראש השנה.

 

בראש השנה כמעט על כל שולחן יהיו דגים. על פי נתוני משרד החקלאות וארגון מגדלי דגים, בחודש ממוצע צורך הישראלי כ- 900 גרם דגים, ואילו בחודש תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל- 1,800 גרם לנפש.

 

דגים מהווים מזון בריא מאוד מכיוון שהם מקור לחלבון איכותי אך דל קלוריות יחסית, ולרכיבים חיוניים אחרים כמו ברזל. אבל אחד היתרונות המרכזיים שלהם הוא יכולתם לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם. לפי ההמלצות החדשות של האיגוד הקרדיולוגי בישראל יש לאכול 2-3 דגי ים שמנים בשבוע למניעת מחלות לב.

 

בקבוצה החדשה "דג לחג" בכמוני תוכלו לשתף במתכונים שונים לדגים כדי לוודא שיהיה לכולנו ראש השנה טעים ובריא. בקבוצה תוכלו למצוא גם טיפים ומידע הקשורים לדגים ובריאות.

 

עשינו לכם חשק לדגים? לפני שאתם מתחילים, יש מספר כללי בטיחות חשובים.

 

חיידק מסוכן

 

הסכנה העיקרית בעבודה עם דגים היא זיהום בחיידק הויבריו וולניפיקוס (Vibrio vulnificus). החיידק נמצא בעיקר בדגי מושט (אמנון), בורי ודניס. כשהדג מבושל החיידק לא שורד. מי שנמצא בסכנה הוא מי שנפצע מהקשקשים של הדג בעת ניקוי הדג שאינו מבושל או מי שסובל מפצע בעור ובא במגע עם הדג. החיידק עלול להיכנס לזרם הדם ולגרום לזיהומים קשים בעור וברקמה התת עורית שיכולים להתפשט במהירות ולגרום לשלפוחיות ונמקים, שללא טיפול מהיר עלולים להסתיים גם בקטיעת איברים או אלח דם. בקרב אנשים הסובלים מבעיות במערכת החיסון כגון קשישים או חולים שעברו השתלות או כימותרפיה החיידק עלול לגרום אף למוות.

 

על מנת להימנע מהזיהום יש:

 

1. לקנות דגים רק במקומות מורשים (בעלי רישיון עסק).

 

2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח בטמפרטורה של c 4° - .

 

3. אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.

 

4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.

 

5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים. מומלץ לבקש ממוכר הדגים שינקה ויפרוס את הדג.

 

6. לחולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון מוחלשת ו/ או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.

 

דג מקולקל

 

שימו לב - כשדג טרי מתקלקל זה מתבטא בעין חלבית ובכך שהוא נהיה רך. הקלקול של דג קפוא אינו מתבטא בריקבון אלא ביצירת רעלנים. לא ניתן לראות זאת ולכן חשוב לבדוק את תאריך התפוגה.

 

נזהרים בהיריון

 

דגים הם רכיב חשוב בתפריט של אישה הרה, בין היתר מכיוון שהם מכילים כמויות גדולות של אומגה 3, שהוכח כתורם להתפתחות העובר. אבל יש דגים שעלולים להיות מסוכנים בהיריון.

 

דגים המוגשים נא (רייר) יכולים להיות מסוכנים לנשים הרות. משרד הבריאות ממליץ גם להימנע מדגים מעושנים ומשומרים שלא עברו תהליך בישול כגון לקס, סלומון מעושן, הרינג, לקרדה, וממרחי דגים בשמנת או מיונית.

 

זיהומים אינם הבעיה היחידה. משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות להימנע מאכילת דגים גדולים מסוג מקרל, דג חרג, כריש, סטייק טונה, טונה לבנה וטונה אלבקור. הסכנה היא מצבורי כספית שעלולים להיות בדגים, שמקורם בזיהומים בים. ככל שהדג גדול יותר כך מצטברת בגופו יותר כספית, וזו עלולה לגרום לנזק התפתחותי לעובר.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

eitan
07/09/11 14:40

גם במסעדות יוצא קשה,
נכון להכניס שלמון עם ירקות,בצל וכו הכל עטוף בנייר כסף,
מכניסים לתנור יוצא רך וטעים