מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותלמה סוכרתיים רגישים לכאב וטמפרטורה?

למה סוכרתיים רגישים לכאב וטמפרטורה?

חוקרים מתחילים להבין את מנגנון הנוירופתיה הסוכרתית הגורמת לכאב ורגישות לטמפרטורה


כמחצית מחולי הסוכרת סובלים מנוירופתיה סוכרתית כואבת (צילום: Shutterstock)
כמחצית מחולי הסוכרת סובלים מנוירופתיה סוכרתית כואבת (צילום: Shutterstock)

 

אחת מתופעות הלוואי הקשות של הסוכרת היא הנוירופתיה הכואבת. שיתוף פעולה של חוקרים מבריטניה, גרמניה, ארה"ב, אוסטרליה ומזרח אירופה, חשף מידע חדש על המנגנון הגורם לה.

 

כמחצית מחולי הסוכרת סובלים מנוירופתיה סוכרתית כואבת – הפרעת עצבים הנגרמת על-ידי הסוכרת, המביאה לכאב לא רגיל ומתמיד שעלול לפגוע באיכות החיים, בשינה, בתנועה, במצב הרוח, בכושר העבודה, במערכות היחסים ובעצמאות.

 

כיום לא ברור כיצד הסוכרת מייצרת כאב ורגישות מוגברת, אך המחקר הנוכחי מספק תובנה חשובה חדשה, שאולי תביא לפיתוח טיפולים לתופעה.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Nature Medicine נמשך למעלה מ-30 שנה והתמקד בתוצר גלוקוז המופק יתר על המידה אצל הסוכרתיים - MG (מתיל גליאוקסל).

 

החוקרים מצאו שה-MG גורם לכאב וחוסר נוחות, וזאת כי הוא פוגע בחלבון Nav 1.8 - חלבון חשוב הנמצא בקצוות העצבים - מה שהופך את העצבים לסופר-רגישים לכאב וטמפרטורות קיצוניות.

 

כעת החוקרים מתמקדים במציאת דרכים לעכב את הפגיעה בחלבון Nav 1.8 וינסו לעשות זאת על ידי פפטידים קטנים שנמצא כי הם יכולים לחסום את ה-MG או על ידי אנזימים שיפרקו אותו.

 

 

Nature Medicine, Published online May 13, 2012

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט