מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותלמה ניתוח מעקף קיבה משפר את מצב הסוכרת?

למה ניתוח מעקף קיבה משפר את מצב הסוכרת?

מצבם של סוכרתיים שנותחו השתפר יותר מאשר בחולים שאיבדו משקל זהה בדיאטה. הסיבה: חומצות אמינו


הממצאים יכולים להסביר מדוע המצב הסוכרתי משתפר לאחר הניתוח עוד לפני הירידה במשקל (צילום: panthermedia)
הממצאים יכולים להסביר מדוע המצב הסוכרתי משתפר לאחר הניתוח עוד לפני הירידה במשקל (צילום: panthermedia)

 

מזמן כבר ידוע שקיצור קיבה שמטרתו להביא לירידה במשקל מיטיב מאוד עם רמות הסוכר של מרבית חולי סוכרת סוג 2. אבל את השיפור לא ניתן לזקוף רק לירידה במשקל. למעשה, מצבם של חולי הסוכרת משתפר עוד לפני שהמטופלים מתחילים ממש לרזות. כעת חוקרים מהאוניברסיטאות דיוק וקולומביה מצאו כי שינויים ברמות של חומצות האמינו יכולים להסביר את השיפור במצבם של הסוכרתיים לאחר הניתוח.

 

המחקר נערך בקרב חולי סוכרת עם השמנת יתר. החוקרים השוו 10 מטופלים שעברו ניתוח מעקף קיבה ל- 11 מטופלים שאיבדו את אותו המשקל באמצעות דיאטה ומצאו כי למטופלים שעברו ניתוח היו רמות נמוכות יותר של חומצות אמינו בדם (אבני הבניין של החלבון) בייחוד חומצות אמינו מסועפות. ממצא זה אינו בלתי צפוי מכיוון שהקיבה היא המקום בו מתפרק החלבון לחומצות האמינו המרכיבות אותו.

 

בלי קשר למידת הסוכרתיות, החוקרים מצאו שניתוח מעקף הקיבה מפחית דרמטית את רמות חומצות האמינו בדם, יותר מאשר בקרב אנשים שאיבדו את אותו משקל (10 ק"ג) ללא הניתוח.

 

עוד מצאו החוקרים שהנפילה ברמות חומצות האמינו האלה נקשרה עם שיפור בתגובת הגוף לאינסולין ושיפור במצב הסוכרתי. ממצאים אלה יכולים להסביר מדוע המצב הסוכרתי משתפר עוד לפני הירידה המשמעותית במשקל שכידוע- משפרת את המצב הסוכרתי.

 

הניסוי אומנם ראשוני וקטן אבל תוצאותיו משתלבות באופן מעניין במחקרים אחרים המראים קשר בין רמות של חומצות האמינו בדם והסיכון לחלות בסוכרת בעתיד.

 

התגלית המפתיעה בוודאי תוביל לחקר התהליך ולדרכים חדשות ויעילות אף יותר בשיפור המצב הסוכרתי וגם בזיהוי מקדים של הסיכון לחלות בסוכרת סוג 2.

 

Sci Transl Med, 2011, 3(80), 80re2

 

 

נקודה למחשבה: מחקרים קשרו בין הפחתת חלבונים בתזונה לבריאות ואריכות ימים. האם ייתכן שחלק מיעילותן של דיאטות מיצי ירקות ודיאטות צום קשורה לירידה בחלבון ובעקיפין לירידה בחומצות האמינו שהמחקר הנוכחי קשר לסוכרת?

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

תיקון הקישור לעיתון - Sci Transl Med, 2011, 3(80), 80re2
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21525399