מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותלמה מדענים ממליצים שתצבעו את הקקי בכחול?

למה מדענים ממליצים שתצבעו את הקקי בכחול?

רוצה לדעת אם המעי שלך בריא? מדענים מציעים לשם כך לצבוע את הקקי בכחול. איך עושים את זה? וכיצד זה עשוי לסייע?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מדענים פיתחו דרך חדשה לבחינת בריאות המעי - שכל אחד יכול לבצע בקלות בבית. כל שצריך לעשות זה לאכול מזון שצבעו כחול, ואז לבחון כמה זמן לוקח עד שמופיעה צואה כחולה-ירוקה.

 

בשיטה זו, החוקרים אומרים כי ניתן לקבל מושג על בריאות המעי ומצב פלורת המעי – אוכלוסיית המיקרואורגניזמים ששוכנת באופן טבעי בדרך קבע במעי. מיקרואורגניזמים אלה אחראים על תפקודים רבים בגוף, ובהם שמירה על הסביבה החומצית המסייעת לפירוק המזון, מניעת זיהומים מסוימים והם גם אחראים על רמות של רכיבים חיוניים לגוף שמקורם במזונות. חוסר איזון של פלורת המעי נקשר במחקרים למחלות ומצבים רפואיים שונים.

 

במסגרת מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Gut 863 נבדקים בריאים אכלו מזון עם צבע מאכל כחול על מנת לבחון את זמן מעבר המזון במעיים – הזמן שלוקח למזון שנכנס מהפה לצאת מהעבר השני. החוקרים מצאו כי באופן כללי זמן מעבר ארוך יותר במעיים נקשר לחיידקי מעי פחות רצויים, בעוד שזמני מעבר קצרים יותר הצביעו על מעי בריא יותר.

 

זמן המעבר החציוני של המזון במעי עמד על 28.7 שעות, בהתאם למה שנצפה במחקרים קודמים באוכלוסיות בריאות. הנבדקים חולקו לארבע קבוצות לפי זמן המעבר של המזון במעיים:  זמן מעבר מהיר (פחות מ-14 שעות), זמן מעבר נורמלי - מהיר יחסית (בין 14 ל-38 שעות), זמן מעבר נורמלי - איטי יחסית (38 עד 58 שעות) וזמן מעבר איטי (59 שעות ומעלה).  

 

המחקר נערך על ידי חוקרים ממספר מוסדות ובהם King’s College London בשיתוף חברת ZOE – חברה מסחרית העוסקת בבדיקת פלורת המעי ויצירת תוכנית תזונתית אישית בהתאם.

 

החוקרים מסכמים כי אכילת מזונות כחולים היא אחת הדרכים הקלות ביותר לקבל מושג למה שקורה במעי. לשם כך הם השיקו השבוע את ״אתגר הקקי הכחול״ – במסגרתו אנשים מתבקשים לבחון את זמן מעבר המזון במעיים שלהם.

 

כדי לנסות את ״אתגר הקקי הכחול״ יש לאכול שני מאפינס עם צבע מאכל כחול לארוחת הבוקר – ולכתוב את השעה. לאחר מכן ניתן לאכול מה שרוצים – כרגיל, ורק לבחון את צבע הצואה. כאשר מבחינים בצבע ירוק-כחול בקקי צריך לתעד את השעה. בהמשך ניתן להוסיף מידע אישי ולבחון את הממצאים באתר של ZOE המרכז את אתגר הקקי הכחול.

 

באתר אף מוצע מתכון למאפים כחולים שיעשו את העבודה:

 

מרכיבים לכ-12 מאפינס:

 

כוס ושלושה רבעים קמח (245 גרם)

כפית אבקת אפייה (15 גרם)

כוס סוכר (200 גרם)

חצי כוס שמן צמחי (כמו קנולה או חמניות) (100 גרם)

כוס מים (230 גרם)

כפית תמצית וניל

כפית צבע מאכל כחול רויאל (6 גרם)

 

הוראות הכנה:

 

  • לחמם תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  • לערבב את היבשים (קמח, אבקת אפייה וסוכר).
  • לערבב שמן, מים ותמצית וניל.
  • להוסיף את הרטובים ליבשים ולערבב.
  • להוסיף את צבע המאכל הכחול ולערבב הכל היטב עד שהצבע יתמזג לגמרי בבלילה.
  • לשפוך את הבלילה לתבניות מאפינס (כ-12 מאפינס).
  • לאפות 26-24 דקות או עד שקיסם יוצא נקי אחרי שמחדירים אותו למרכז המאפה.

 

ניתן להכין גם מאפינס ללא גלוטן לפי כל מתכון למאפינס ללא גלוטן, רק חשוב להקפיד להוסיף מספיק צבע מאכל (בערך כפית לכמות של 12 מאפינס).

 

אם אתם עושים את אתגר הקקי הכחול ואתם מבחינים שזמן המעבר שלכם ארוך ניתן לזרזו באמצעות שיפור פלורת המעי, על ידי אכילת מגוון גדול יותר של מזון מהצומח, אכילת יותר מזון מותסס כגון יוגורט והימנעות ממזונות אולטרה-מעובדים כמו חטיפים ומשקאות קלים.

 

 

Gut. 2021 Mar 15;gutjnl-2020-323877. doi: 10.1136/gutjnl-2020-323877