מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותלמה כדאי ללעוס מסטיק?

למה כדאי ללעוס מסטיק?

לעיסת מסטיק מקטינה השתוקקות לחטיפים ולאכילת ממתקים וגם מעלה את כושר הריכוז ואת ההישגים האקדמיים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בכנס הביולוגיה הניסויית 2009 הוצגו שני מחקרים על לעיסת מסטיק במסגרת האגודה האמריקאית לתזונה.


American Society for Nutrition’s Scientific Sessions and Annual Meeting at Experimental Biology, New Orleans, April 18-22, 2009


מחקר אחד על ההשתוקקות לחטיפים בין הארוחות והשני על ההישגים האקדמיים במתמטיקה אצל נוער מתבגר.


במחקר הראשון, נתנו ל- 115 משתתפים בגילאי 18-54 ללעוס מסטיקים ללא סוכר כ-15 דקות בשעה, במשך כשלוש שעות אחרי ארוחת צהריים מזינה. לאחר שלוש שעות הוצע למשתתפים חטיפים מכל הסוגים עם רמות שונות של שומנים וסוכרים. המשתתפים עברו את הניסוי פעם נוספת אך בפעם הזו הם לא הורשו ללעוס מסטיקים במשך שלוש השעות לאחר הארוחה. התוצאות הראו כי כשהמשתתפים לעסו מסטיקים הם דיווחו על ירידה משמעותית בתחושת הרעב ובתשוקה למאכל מתוק ובנוסף הם הרגישו שהצליחו לשמור על רמת אנרגיה גבוהה במהלך זמן זה (הביקורת היתה 3 השעות ללא המסטיקים). תוצאות הניסוי מציעות כי לעיסת מסטיקים יכולה לעזור בשמירה על המשקל.


במחקר השני בדקו האם לעיסת מסטיקים ללא סוכר בזמן השיעור ובזמן הכנת שיעורי בית יכולה להעלות את התוצאות האקדמיות של ילדים מתבגרים. בניסוי השתתפו 108 תלמידי כיתה ח' (בנים ובנות) אשר חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה אחת שלעסה מסטיק במהלך השיעורים, הכנת שיעורי הבית ובמבחנים במתמטיקה והשנייה, קבוצת ביקורת שלא לעסה מסטיק כלל. לאחר 14 שבועות, הקבוצה שלעסה מסטיק הראתה תוצאות טובות יותר במבחנים השוטפים לקביעת רמת התלמידים ובמבחן הסופי במתמטיקה. המחקר היה ממומן על ידי חברה למסטיקים אך המדענים התעקשו כי לא היתה לכך כל השלכה על הניסוי. נראה כי לעיסת מסטיק מפחיתה לחץ וכך משפרת את יכולת הריכוז ואת התוצאות האקדמיות.


תוצאות שני המחקרים מצביעות על הפוטנציאל הטמון בלעיסת מסטיק ויתרונותיו.

 

לעיסת מסטיק מזרזת גם ההחלמה אחרי ניתוח קיסרי בייחוד את פעילות מערכת העיכול.

 

ועוד ניסוי שנעשה ברוד-איילנד הראה כי לעיסת מסטיק מקטינה את צריכת הקלוריות ומגבירה את הוצאת האנרגיה.

 

 וגם ניסוי חדש מ- 2013 שמראה שלעיסת מסטיק משפרת את הזיכרון ואת כושר הריכוז.

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

קרן-אור
07/04/10 12:58

מתחברת למה שכתב ערן ברקוביץ בדבר הצורך האוראלי,אך גם לסייגים ששמנה בראש(למה שלא תחליפי את השם??את ממש לא שמנה בראש..)כתבה והוא שלעיסה ממושכת ומרובה גורמת לבעיות בלסת עד כדי דלקות.אבל טיפ קטן-אפשר לשים מסטיק בפה בזמן הבישול,שהרי אנחנו "רק" טועמים ובסוף מסתבר שאכלנו הרבה יותר ממה שצריך.גם שומר על חומציות הפה וגם מונע נשנוש מיותר.
וכמו תמיד-הסוד הוא במינון.אולי כדאי ללעוס מסטיק(ללא סוכר לפחות,אם כבר!) אחרי כל סיום ארוחה.

1. זה לא בריא לשיניים וללסת, כבר קראתי בעבר שלעיסה ממושכת לא בריאה ללסת.

2. זה מגביר את הרעב אצל חלק מהאנשים על ידי הפרשת מיצים (תהליך עיכול מתחיל בפה אך לא נכנס בעצם אוכל לגוף).

3. לשמחתי נגמלתי מהגומי המיותר הזה, זה כל כך לא אסתטי ללעוס מסטיק.

ערן-ברקוביץ
06/04/10 10:41

נראה המסטיק עונה על חלק מהצרכים האוראליים שלנו. הרבה פעמים מדווחים שיש רצון לסתאם משהו בפה ועדיף משהו שאינו משמין (כן, כמו מסטיק). לדוגמא מתחום אחר, ראו למה הסיגריות כל-כך ממכרות ופופולאריות (כי אנחנו מכניסים אותן לפה ומתעסקים איתן), אבל מישהו שמע על התמכרות למדבקות ניקוטין? יש משהו באזור הפה שמושך את כולנו.
גם לריכוז,  כשמנתחים את שפת הגוף של המנסים להתרכז נראה לרוב עיסוק באיזור הפה: הכנסת עט או עיפרון לפה, ליקוק השפתיים, אצבע על השפתיים, כיווץ השפתיים.
אז כהמלצת הכתבה פשוט תכניסו מסטיק לפה
עכשיו צריך לדאוג לשיניים...