מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותלמה כדאי ללעוס מסטיק?

למה כדאי ללעוס מסטיק?

לעיסת מסטיק מקטינה השתוקקות לחטיפים ולאכילת ממתקים וגם מעלה את כושר הריכוז ואת ההישגים האקדמיים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

בכנס הביולוגיה הניסויית 2009 הוצגו שני מחקרים על לעיסת מסטיק במסגרת האגודה האמריקאית לתזונה.


American Society for Nutrition’s Scientific Sessions and Annual Meeting at Experimental Biology, New Orleans, April 18-22, 2009


מחקר אחד על ההשתוקקות לחטיפים בין הארוחות והשני על ההישגים האקדמיים במתמטיקה אצל נוער מתבגר.


במחקר הראשון, נתנו ל- 115 משתתפים בגילאי 18-54 ללעוס מסטיקים ללא סוכר כ-15 דקות בשעה, במשך כשלוש שעות אחרי ארוחת צהריים מזינה. לאחר שלוש שעות הוצע למשתתפים חטיפים מכל הסוגים עם רמות שונות של שומנים וסוכרים. המשתתפים עברו את הניסוי פעם נוספת אך בפעם הזו הם לא הורשו ללעוס מסטיקים במשך שלוש השעות לאחר הארוחה. התוצאות הראו כי כשהמשתתפים לעסו מסטיקים הם דיווחו על ירידה משמעותית בתחושת הרעב ובתשוקה למאכל מתוק ובנוסף הם הרגישו שהצליחו לשמור על רמת אנרגיה גבוהה במהלך זמן זה (הביקורת היתה 3 השעות ללא המסטיקים). תוצאות הניסוי מציעות כי לעיסת מסטיקים יכולה לעזור בשמירה על המשקל.


במחקר השני בדקו האם לעיסת מסטיקים ללא סוכר בזמן השיעור ובזמן הכנת שיעורי בית יכולה להעלות את התוצאות האקדמיות של ילדים מתבגרים. בניסוי השתתפו 108 תלמידי כיתה ח' (בנים ובנות) אשר חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה אחת שלעסה מסטיק במהלך השיעורים, הכנת שיעורי הבית ובמבחנים במתמטיקה והשנייה, קבוצת ביקורת שלא לעסה מסטיק כלל. לאחר 14 שבועות, הקבוצה שלעסה מסטיק הראתה תוצאות טובות יותר במבחנים השוטפים לקביעת רמת התלמידים ובמבחן הסופי במתמטיקה. המחקר היה ממומן על ידי חברה למסטיקים אך המדענים התעקשו כי לא היתה לכך כל השלכה על הניסוי. נראה כי לעיסת מסטיק מפחיתה לחץ וכך משפרת את יכולת הריכוז ואת התוצאות האקדמיות.


תוצאות שני המחקרים מצביעות על הפוטנציאל הטמון בלעיסת מסטיק ויתרונותיו.

 

לעיסת מסטיק מזרזת גם ההחלמה אחרי ניתוח קיסרי בייחוד את פעילות מערכת העיכול.

 

ועוד ניסוי שנעשה ברוד-איילנד הראה כי לעיסת מסטיק מקטינה את צריכת הקלוריות ומגבירה את הוצאת האנרגיה.

 

 וגם ניסוי חדש מ- 2013 שמראה שלעיסת מסטיק משפרת את הזיכרון ואת כושר הריכוז.

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

קרן-אור
07/04/10 12:58

מתחברת למה שכתב ערן ברקוביץ בדבר הצורך האוראלי,אך גם לסייגים ששמנה בראש(למה שלא תחליפי את השם??את ממש לא שמנה בראש..)כתבה והוא שלעיסה ממושכת ומרובה גורמת לבעיות בלסת עד כדי דלקות.אבל טיפ קטן-אפשר לשים מסטיק בפה בזמן הבישול,שהרי אנחנו "רק" טועמים ובסוף מסתבר שאכלנו הרבה יותר ממה שצריך.גם שומר על חומציות הפה וגם מונע נשנוש מיותר.
וכמו תמיד-הסוד הוא במינון.אולי כדאי ללעוס מסטיק(ללא סוכר לפחות,אם כבר!) אחרי כל סיום ארוחה.

1. זה לא בריא לשיניים וללסת, כבר קראתי בעבר שלעיסה ממושכת לא בריאה ללסת.

2. זה מגביר את הרעב אצל חלק מהאנשים על ידי הפרשת מיצים (תהליך עיכול מתחיל בפה אך לא נכנס בעצם אוכל לגוף).

3. לשמחתי נגמלתי מהגומי המיותר הזה, זה כל כך לא אסתטי ללעוס מסטיק.

ערן-ברקוביץ
06/04/10 10:41

נראה המסטיק עונה על חלק מהצרכים האוראליים שלנו. הרבה פעמים מדווחים שיש רצון לסתאם משהו בפה ועדיף משהו שאינו משמין (כן, כמו מסטיק). לדוגמא מתחום אחר, ראו למה הסיגריות כל-כך ממכרות ופופולאריות (כי אנחנו מכניסים אותן לפה ומתעסקים איתן), אבל מישהו שמע על התמכרות למדבקות ניקוטין? יש משהו באזור הפה שמושך את כולנו.
גם לריכוז,  כשמנתחים את שפת הגוף של המנסים להתרכז נראה לרוב עיסוק באיזור הפה: הכנסת עט או עיפרון לפה, ליקוק השפתיים, אצבע על השפתיים, כיווץ השפתיים.
אז כהמלצת הכתבה פשוט תכניסו מסטיק לפה
עכשיו צריך לדאוג לשיניים...