מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותלישון טוב יותר למרות הכאב

לישון טוב יותר למרות הכאב

טיפול התנהגותי קוגניטיבי לנדודי שינה עבור מטופלים עם כאבי גב וצוואר כרוניים הצליח לצמצם בצורה משמעותית את מידת הכאב שהפריע בתפקוד היומיומי


שינה נטולת כאב
שינה נטולת כאב

מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב עת  Sleep Medicine, מוכיח כי התערבות התנהגותית יכולה לעזור למטופלים שכבר לוקחים טיפול תרופתי לכאב ולא יכולים/נמנעים לקבל תרופות נוספות לטיפול בהפרעות שינה.

 

"הטיפול הזה מהווה מהפכה משמעותית בטיפול עבור אנשים אלה", אומרת ד"ר קרלה ג'ונקיסט, חוקרת ראשית ואחראית על מעבדת שינה.

 

המחקר התבסס על  שמונה שבועות של טיפול התנהגותי קוגניטיבי, אשר כלל מגבלה לישון, שליטה על  גירויים  ומושב אחד הוקדש לדיון  על ההשלכות של נדודי שינה.

 

מחקר זה בעצם מראה כי טיפול קוגנטיבי ניתן להעביר בהצלחה וביעילות על ידי אחיות שעברו אימון והדרכה. הדרכת אחיות תוביל בסופו של דבר לגישה טובה יותר למטופלים. בשלב זה, טיפול זה מוגבל כיוון שיש מעט מטפלים מיומנים, ורובם הם פסיכולוגים.

 

חולים הסובלים מכאב כרוני משתמשים לעיתים קרובות בשינה לבריחה. הם מבקשים לישון כאשר לא ישנוניים, במקומות אחרים ולא בחדר השינה, לעסוק בהתנהגויות שאינן מעודדות שינה, כגון צפייה בטלוויזיה.

 

טיפול התנהגותי במקום להוסיף עוד תרופות לרשימת התרופות היא שיטה בריאה ובטוחה יותר בטיפול של הפרעות שינה.

 

"אנחנו מקימים מבנה של פעמים או שעות שאדם מבלה במיטה; אנחנו מתמקדים במחשבות שליליות של המטופל ובשינוי התנהגות לשינה בריאה; אנחנו משנים הרגלים, לרבות שימוש בקפאין או אלכוהול. אנחנו אומרים לאנשים לא לעשות דבר במיטה מלבד לישו או סקס."

 

במחקר הנוכחי השתתפו 28 אנשים. הם היו במעקב באמצעות יומני שינה מפורטים. רמת הכאב ושינויים במצב הרוח שלהם נמדדו באמצעות מספר שיטות סטנדרטיות לאורך תקופת המחקר. החולים היו במעקב במשך שישה חודשים לאחר הטיפול.

 

החוקרים מאמינים כי טיפול התנהגותי קוגנטיבי יעיל כמו טיפולים אחרים שנבדקו על נדודי שינה וכאב כרוני ובחלק מהמקרים, יעילותו עולה אף יותר לעומת טיפולים אחרים. החוקרים פיתחו כלי ייחודי, ידידותי למשתמש, המתאר כל שלב וכל פגישה במהלך הטיפול. ניתן להשתמש בכלח זה  כדי להכשיר  יותר מטפלים.

 

 מתוך-ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה  רייזמן