טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
לחץ דם וטרשת נפוצה
מחקרים חדשים מצביעים על כך שמסלול הורמונאלי המשפיע גם על לחץ הדם קשור לפעילות הדלקתית והופעת הנגעים בטרשת נפוצה. החוקרים משערים כי תרופות להורדת לחץ הדם ישמשו בעתיד גם לטיפול בטרשת נפוצה
שני מחקרים שבוצעו בגרמניה ואמריקה מראים כי מסלול הרנין-אנגיוטנסין משפיע על ויסות הפעילות הדלקתית במוח – זו המופרעת במחלת הטרשת הנפוצה. המחקרים מציעים שתרופות המשמשות להורדת לחץ הדם, כאלו הבולמות את מסלול הרנין-אנגיוטנסין, יוכלו לעזור בטיפול בטרשת נפוצה. האתגר כעת הוא למצוא את המינון הנכון לאנשים עם טרשת נפוצה ולמצוא מימון למחקר.
מערכת הרנין-אנגיוטנסין היא מערכת הורמונאלית המשפיעה על הכליות וכלי הדם בכדי לשלוט בנפח הדם. למערכת זו קיימות כבר תרופות רבות המשפיעות עליה, אך רק לאחרונה הראו שחלק מתרופות אלו יכולות להגן כנגד פעילות דלקתית אוטואימונית, כפי שנראה במודל של טרשת נפוצה בעכברים (EAE).
סטיינמן, ראש צוות המחקר אמר, שבעבר היו מספר רמזים למעורבות מסלול הרנין-אנגיוטנסין בהפעלת הפעילות הדלקתית בטרשת נפוצה. סטיינמן ציין כי רק בשנה האחרונה, ביצע הצוות ניתוחים מתקדמים לנגעים של טרשת נפוצה ומצאו רמות גבוהות של חלבונים מתוך מסלול הרנין-אנגיוטנסין בתוך רקמות של נגעי טרשת נפוצה בהשוואה לרקמות של נבדקים בריאים.
בהמשך המחקר הצליחו החוקרים להפחית את הפעילות הדלקתית המזיקה בעכברים החולים במחלה הדומה לטרשת נפוצה - EAE. החוקרים הפחיתו את הפעילות הדלקתית המזיקה באמצעות תרופות החוסמות את מסלול הרנין-אנגיוטנסין.
החוקרים טוענים, כי כעת הם מוכנים לנסות את הטיפולים גם על בני אדם, אך עומדת בפניהם הסוגיה באשר למינון הנכון שיהיה מצד אחד יעיל ומצד השני, עם כמה שפחות תופעות לוואי.
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ
נורית
לאחרונה אני סובלת מיתר לחץ דם.
האם זה קשור לטרשרת?