מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותלחם שיפון ופחות אינסולין ויש גם אזני המן

לחם שיפון ופחות אינסולין ויש גם אזני המן

חוקרים מהולנד הראו שלחם שיפון לבן (עשוי מפנים הזרע) הוא טוב יותר לבריאות לעומת לחם חיטה לבן שהוסף לו הסובין של השיפון (ממעטפת הזרעים)


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לחם דגנים מלא זה טוב יותר מלחם לבן אבל לא תמיד, תלוי מאיזה דגן.

 חוקרים מהולנד הראו שלחם שיפון לבן (עשוי מפנים הזרע) הוא טוב יותר לבריאות לעומת לחם חיטה לבן שהוסף לו הסובין של השיפון (ממעטפת הזרעים). 


החוקרים מצאו כי לחם השיפון הלבן טוב יותר לרמות הגלוקוז והאינסולין לעומת לחם חיטה והסובין של השיפון.

הניסוי נערך במסגרת הפרויקט האירופאי Healthgrain שנועד לבחון איך קמח מלא יעזור במניעת מחלות כמו סוכרת 2 או מחלות לב. להפתעת החוקרים נמצא ועדיין בלי לדעת מה הסיבה, שקמח השיפון הלבן מייטיב עם המצב הסוכרתי.


כרגע ההמלצה היא לאכול לחם שיפון שיכיל גם את פנים הזרע וגם את מעטפת הסובין שלו. החוקרים הראו שאכילת זרעי שיפון מבושלים לארוחת בוקר, הובילה ל- 16% פחות מזון בארוחת הצהריים, שיפון משביע יותר מחיטה.


מחקר מקביל שחקר את השפעת השיפון על עכברים, הראה שאכילת חיטה מלאה הובילה להשמנה יותר גדולה בהשוואה לאכילת שיפון מלא.

החוקרים מתכננים לחקור גם את השעורה שכן מצטברות עדויות גם להשפעה המייטיבה של השעורה.

 

ראו מרשם לאפיית לחם שיפון בבית. ויתרה מזאת גם מרשם לאזני המן לפורים מקמח שיפון.  

 

 ועוד, בהשוואת השפעת קמח מלא משיפון לקמח מלא מחיטה נמצא השיפון מייטיב יותר עם בריאות העכברים שבניסוי, הם רזו וגם חל שיפור קל ברגישות האינסולין.

Nutrition. 2010, 26(2), 230-239

 

וגם, סקר בדנמרק (עם כמעט 60000 בני 50-64 שנה) הראה קשר בין צריכת לחם שיפון (כמדד לתזונה בריאה) ובין ירידה בשעור התמותה ביחוד אצל הגברים.

J. Nutr. 2011, 141, 639-644

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

iscon
31/07/11 8:47

לשעורה יש תכונות מצויינות: א. מאזנת סוכרים
ב. ניקוי מעיים ורעלים מדרגה ראשונה.
בעקבות מחקרים וניסיון אישי כשהמעיים מפנים את הרעלים באופן יעיל חילוף החומרים בגוף משתפר וקל יותר לרזות או לשמור על המשקל, כמו כן (למי שנמצאת בקבוצת סיכון),  מפחית סיכון ללקות בסרטן המעי הגס.

iscon
31/07/11 8:37

בקונדיטוריה מוכרים לחמים מיוחדים כאלה בכעשרים ש"ח או יותר לכיכר לחם.

ברשתות הסופרים יש לחמי שיפון טובים ולא יקרים.
 
כחמש שנים (או יותר) אני ניזונה מלחם שיפון מלא ללא שמרים (מחמצת).

בתחילה הייתי קונה את הלחם מתוצרת מאפית "לחם הארץ" ששמו המסחרי: לחם שאור, שיפון ללא שמרים.

בשנתיים האחרונות עברתי ללחם מ"מאפית שלום" ששמו המסחרי: לחם שיפון מלא ללא תוספת שמרים ( ובקטן מצויין על האריזה גם: "ללא תוספת סוכר, ללא כולסטרול"). הוא זול יותר מזה של "לחם הארץ".

מזמן שאני אוכלת לחם זה קל לי לשמור על איזון הסוכרים ועל המשקל.

מינרבה1
04/01/11 10:21

הורדתי את כמות מוצרי החלב, ויש שיפור...


אני כמדענית חינכו אותי לבחון הכל בפועל...אז כמוך אני מסכימה שצריך לנסות ולראות.
כך ניצלתי מהחלב שכפי הנראה הזיק לי הרבה שנים.

מינרבה1
04/01/11 8:40

קניתי לחם שיפון בחנות טבע, אכלתי פרוסה ורמת הסוכר קפצה...

קניתי לחם שיפון/שיבולת שועל בקונדיטוריה ומאומה לא השתנה.

אסור להתעצל, וצריך לגשת לקונדיטוריה....

מי שרוצה את הכתובת שיפנה אלי.

כבר סיפרתי, שיש להם עוגות/עוגיות בלי סוכר. מקמח מלא, משיפון, כאשר לא מתאפקים אוכלים קצת...
לי לפחות לא הזיק...לא העלה את רמת הסוכר.